Četvrta sednica SO Bečej u znaku kadrovskih promena | Foto: Ana Aćimov
Četvrta sednica SO Bečej u znaku kadrovskih promena | Foto: Ana Aćimov

Festival omladinskih scena Srbije, sedmi put je u Beloj Palanci okupio sedamdesetak glumaca amatera. festival su otvorili mladi Bečejci, predstavom Ćelava pevačica, rađena prema komadu Ežena Joneska. O utiscima sa trećeg nastupa na prestižnom srpskom glumačkom festivalu razgovarali smo Gordanom Adamov i Srđanom Tomićem.

Kako su nam otkrili, vlada veliko nestrpljenje jer se mladi bečejski glumci i ovog puta nadaju nagradi. Dobre kritike priznati domaćih profesionalnih glumaca daju im povoda za to. Mladi Bečejci trude se da u svakom izvođenju budu inovativni, drugačiji, ne remetivši priču.

Gordana Adamov se ponovo našla u ulozi muškog lika, a to za talentovanu Bečejku predstavlja izazov. Naši sagovornici otkrili su nam tajnu uspeha bečejskog teatra. Naime, koliko god izvođenja njihovi komadi imali, traži karta više. Za njih pravu lakoću predstavlja izvođenje klasika svetske književnosti.

Međutim, pravi užitak za njih je i, kako kažu „neozbiljna gluma“, i to poput one u predstavi za decu koju pripremaju za Novu godinu. Tada zajedno, glumci, deca, pa i roditelji odlutaju u svet mašte. U daljem razgovoru, evocirali smo uspomene iz njihovog detinjstva i od prvog susreta sa daskama koje život znače. U svet glume ušli iz različitih razloga.

Proglašenje pobednika festivala u Beloj Palanci predviđeno je u subotu 5. decembra. O priznanjima će odlučivati stručni žiri koji čine Irfan Mensur, Ljiljana Lašić i Kalina Kovačević.

Bečejci ponovo nagrađeni

U toku montiranja ovog kratkog intervju mladi glumci javili su nam se sa lepim vestima. Naime, nagrada za

najbolju predstavu na festivalu pripala je bečejskoj trupi, i to prema ocenama stručnog žirija, ali i publike, dok je Simonida Mandić nagrađena za najbolju žensku ulogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име