Prošlogodišnje izdanje festivala „Bečej noću“ postavilo je rekord u vidu posete manifestacije. Prošlog juna je muzičku zvezdu Zdravka Čolića u trosatnom nastupu slušalo oko 35.000 ljudi, kako su saopštili organizatori manifestacije. Glavna bina ove godine u subotu 17. juna pripada Mariji Šerifović. Dvodnevni program 16. i 17. juna u centru Bečeja trebalo bi da bude po ukusu mnogobrojnih posetilaca različitog uzrasta i muzičkih afiniteta.

Pred njen nastup okupljeni na Trgu oslobođenja biće u prilici da uživaju u nastupu grupe Neno Belan & Fiumens. Kako opština Bečej posebno neguje multikulturalnost svoje sredine, i ove godine će ugostiti umetnike iz Mađarske, a  u pitanju je Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO). Muzička atrakcija PASO takođe nastupa pre Marije Šerifović.

Veče pre, u petak 16. juna, opština Bečej na istom mestu priprema bogat kulturno-umetnički program. Te večeri nastupiće muzičari Konstrakta i Marko Luis, kao i hor muzičke škole „Petar Konjović“ Bečej.

Dvodnevni program i oba dana koncerata ispred opštinske zgrade trebalo bi da privuku posetioce najpre iz okolnih mesta, ali i šire. Smeštajni kapaciteti su u Bečeju davno popunjeni, a svake se godine traži krevet više.

Ovogodišnje izdanje „Bečej noću“ ima posebnu notu. Nedavno preminuli predsednik opštine Bečej Dragan Tošić bio je na čelu organizacionog odbora od prvog izdanja 2017. godine, kada je opština osmislila manifestaciju u čast novog trga u najvećoj potiskoj opštini.

PIK Bečej će verovatno biti glavni sponzor manifestacije. Podrška osim privrede stiže i iz pokrajinskog sekretarijata za kulturu. Bogat program za decu, sa akcentom na ekološko – humanitarni rad pripremaju organizatori. Za starije je tu Karavan zanatskog piva – kod Tehničke škole gde će oko 15 proizvođa ponuditi oko 60 vrsta piva.

Finansijska konstrukcija manifestacije će biti poznata kasnije, kaže predsednik opštine Bečej Vuk Radojević jer organizator – lokalna samouprava i dalje kontaktira sa privrednicima oko toga da se u što većem broju uključe u finansiranje manifestaciji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име