Na inicijativu opštine renovirane su prostorije u objektu udruženja penzionera u Braće Tan. „Komarac“, kako ga još zovu, sad je u novom ruhu. Investiciju, iz sopstvenih sredstava, finansirala je Ustanova za sportsku i kulturnu aktivnost omladine „Đorđe Predin – Badža“.

 

 

Radovi na poslednjem spratu udruženja penzionera u centru Bečeja završeni su poslednjeg dana juna, a već se danas ženska vaterpolo selekcija „uselila“, jer su u najvećoj potiskoj opštini na pripremama.

Prema rečima predsednika opštine Bečej Vuka Radojevića osnov za ovu vrstu ulaganja jeste desetogodišnji ugovor sa Gerontološkim centrom, u čijem je vlasništvu sprat na kom se nalaze sobe.

– U pitanju je deset godina, bez ikakve finansijske nadoknade, a ugovorne obaveze jesu da se investira u te prostorije. Kao opština značajan smo akcenat stavili na turizam, naročito na sportski turizam. U prošloj godini smo udvostručili broj noćenja u Bečeju, i to najviše zaslugom sporta, objasnio je Radojević.

Kako je direktor Ustanove za kulturnu i sportsku aktivnost omladine „Đorđe Predin Badža“ Dejan Stanojev rekao, radio se o ulaganju između milion i milion i po dinara. Taj novac bi trebalo da se u kratkom roku „vrati“, jer je dolaske do kraja godine najavilo još sportskih selekcija, pa će, kako je rečeno, ponovo, ovde, da se uloži.

– Imamo kapacitet od 39 ležaja. Sve je sada čisto i uredno, za kratko vreme smo uradili mnogo, ali nismo u potpunosti dovršili posao. Okrečeno je, stavljen je lamit, klime, televizori, bežični internet, kablovska, kupljeni su dušeci, jastuci, posteljina. Imaćemo desetak dana, između boravka dve selekcije, da uradimo još ono što nedostaje što se drvenarije tiče, naveo je Stanojev.

Od 1. jula do kraja godine u ovom je objektu predviđeno da se zabeleži 1.700 noćenja sportista, kako domaćih, tako i inostranih.

S druge strane, sudeći prema najavama, nije se odustalo od ideje da tokom školske godine „Komarac“ služi kao učenički dom. Ambicije lokalne samouprave u vezi sa ovim objektom u Braće Tan rastu, te je moguće očekivati da se još jedan sprat, ali i podrum, urede i budu na usluzi onima koji se nađu u Bečeju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име