Predsednik Dragan Tošić u Dositejevoj ulici koju čeka totalna rekonstrukcija | Foto: Vlastimir Jankov
Predsednik Dragan Tošić u Dositejevoj ulici koju čeka totalna rekonstrukcija | Foto: Vlastimir Jankov

Dositejeva ulica u najužem centru Bečeja više neće biti „usko grlo“, zbog čega je prošle godine uveden jednosmerni saobraćajni režim. Isto važi i za saobraćaj na trgu Čilag, gde se završava pomenuta Dositejeva ulica, koji je „kost u grlu“ motorizovanima iz, čak, pet uličnih prilaza.

-Bezbednost saobraćaja na Čilagu i u Dositejevoj ulici biće podignuta na najviši nivo. Radi se projekat za kompletnu rekonstrukciju pomenutog trga i ulice. Iznos te investicije je oko 30 miliona dinara. Lokalna samouprava će za ovaj projekat obezbediti 20 procenata, a ostatak bi bila sredstva iz viših nivoa vlasti. U svakom slučaju, sredstva neće biti problem da se ovaj pojekat realizuje u toku ove godine, započinje novu investicionu priču prvi čovek najveće potiske opštine Dragan Tošić.

Pod totalnom rekonstrukcijom Dositejeve ulice podrazumevaju se podzemni radovi na toplovodu i ostalim instalacijama, a na površini će se raditi novi kolovoz i trotoari s obe strane ulice.

-Pokušavamo da nađemo zajednički jezik s vlasnikom zemljišta između Dositejeve ulice i Robne kuće, gde se sada nalazi skromno dečije igralište, i da na toj površini uredimo prostor kakav odgovara današnjem vremenu i potrebama dece. Javna nabavka će biti raspisana početkom februara i verujem da će već u aprilu početi radovi celom dužinom Dositejeve ulice i na trgu Čilag, dodaje Dragan Tošić.

Nova investicija biće i nastavak lane urađene rekonstrukcije kolovoza u Zmaj Jovinoj ulici, čime će se vrlo frekventna saobraćajnica dovesti u željeno stanje. Centralni deo ove ulice, od Zelene do Ulice Miloša Crnjanskog, dobiće s obe strane nove trotoara, pa će, samim tim, biti deo projekta rekonstrukcije užeg centra grada.

-Trotoari su „rak rana“ čitavog grada. Lane smo u sve tri mesne zajednice, shodno njihovom predlogu, rekonstruisali trotoare na određenim destinacijama. Ove godine, pošto radimo totalnu rekonstrukciju centralnog gradskog trga, odlučili smo da se usredsredimo na trotoare koji obezbeđuju prilaz novom centru, ali i njegovo spajanje s obližnjom Tisom. Zbog toga će se raditi trotoari s obe strane Zelene ulice od Gimnazije do šetališta kraj reke. Tokom februara raspisujemo javnu nabavku za ovaj projekat i očekujem da će tokom aprila početi radovi. U svakom slučaju, ove godine će Bečej dobiti sasvim drugačiji izgled. Pored centralnog gradskog trga, čija je polovina radova već urađena, predstoji rekonstrukcija trga Čilag, a rekonstruisana Dositejeva ulica će spojiti dva trga u užem centru grada, kao što će novi trotoari u Zelenoj ulici spojiti centar s Tisom, zaključuje predsednik opštine Bečej Dragan Tošić.

Postament za spomenik Pobeda | Foto: Vlastimir Jankov
Postament za spomenik Pobeda | Foto: Vlastimir Jankov

Time se ne završavaju investicioni apetiti altuelne vlasti u najvećoj varoši našeg dela Potisja. U planu je nastavak radova u Industrijskoj zoni na poboljšanju infrastrukture, kao i realizacija projekta da Bečej, posle niza decenija, dobije putničko pristanište na Tisi.

Postament čeka spomenik Pobeda

Apostrofirajući da je polovina posla urađena u rekonstrukciji centralnog gradskog trga, predsednik bečejske opštine Dragan Tošić mislio je i na postavljanje postamenta za spomenik Pobeda, koji se izmešta na šetalište kraj Tise. Tako će aktuelni spomenik biti jedini iz serije spomenika sa bečejskog trga koji će neokrnjen ostati, ali na drugoj lokaciji. Podsećanja radi, spomenik Pobeda rad je poljske vajarke Kristine Plavski Jackevič i zajedno s prethodnim izgledom trga među Bečejcima je od 29. novembra 1979. godine.

3 KOMENTARA

  1. OK, sve je to normalno i krajnje je vreme bilo da se uradi, ali…Vlasto, šta ti znači ova slika ispred škole! Ja znam, a ti?

  2. Господине председниче, некако лако прелазите преко регулације саобраћаја „Зелене“ улице. Колико знам у тој улици су две школе Гимназија испред које је лежећи полицајац и основна „Север Ђуркић“ где нема ни лежећег полицајаца ни занака за обе школе. Брзина којом се вози је невероватна, а да ли терба дочекати да неко дете погине не знам. Покушавао сам да вас пробудим из сна али ви сте готово сви заспали без имало знања о томе како и чиме се регулише саобраћај у зони школе.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име