Tribine na Gradskom fudbalskom stadionu u Bečeju trebalo bi do kraja godine da budu pokrivene.

Ovo je jedno od neophodnih ulaganja u sportsku infrastrukturu u toku 2016. godine za koju će lokalna samouprava, nakon što pripremi projektnu dokumentaciju, da potraži novac.

– Pored projekta pokrivanja tribina na fudbalskom stadionu, zajedno sa fudbalskim klubom i sa sportskim centrom planiramo i reflektore, da se napravi projektna dokumentacija, da konkurišemo kod viših nivoa vlasti i da udružimo sredstva kako bismo realizovali ove ideje, rekao je predsednik opštine Bečej Vuk Radojević.

Goranski park, tačnije njegova promocija i uređenje, proteklih par godina je u fokusu kako ovdašnjih organizacija civilnog društva tako i opštine. Krajem godine izgrađena je „Staza zdravlja“, dužine 250 metara, zahvaljujući projektu Ekološke mreže „Panonika“ koji je podržalo ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture.

Postavljene su behaton ploče od ulaza u park do centralnog dela i oko njega. Međutim, još je ranije bilo jasno da su neophodna dodatna sredstva kako bi se zaokružio projekat staze u parku.

– I pored toga što je uređen sanitarni čvor, doveden vodovod, urađene pešačke staze, nastavićemo kako bi u 2016. godini Goranski park bio pokriven pešačkim stazama. Izgradnja javne rasvete, LED tehnologije, u parku će krenuti ovih dana. Proces javne nabavke je završen, izabran je najbolji ponuđač, te ćemo imati Goranski park u jednom novom svetlu. Kompletirana je projektno – tehnička dokumentacija za trim stazu i projekat je poslat na konkursu kod Ministarstva sporta i omladine i verujemo da će taj projekat biti prepoznat i podržan, naveo je Vuk Radojević.

Podsetimo na to da je još juče (29. mart) u opštini Bečej boravila ekipa FK Jagodina, superligaša koja je, sudeći prema rečima stručnog štaba, bila zadovoljna pripremama u gradu na Tisi. Za Bečej su rekli da ima odgovarajuće uslove i infrastrukturu, stoga se može zaključiti i da su dalja ulaganja od značaja, kako za goste, tako i za Bečejce.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име