radionicaekogimn

Prvo je danas dvadesetak učenika petog, šestog i sedmog razreda Osnovne škole „Sever Đurkić” slušalo o tome zašto je važno hraniti ptice zimi, kao i o značaju reciklaže, te mogućnostima da se od reciklažnog materijala jednostavno pripreme značajni predmeti, a posle su svi prionuli na posao. O čemu se radi.

Đaci prvog razreda Gimnazije Bečej prošle nedelje učestvovali su u kreativnoj – ekološkoj radionici u okviru koje su pripremili hranilice za ptice i njih su potom postavili u dvorištu škole, a neke odneli kućama. Već ove sedmice, zajedno sa profesorima biologije i u saradnji sa Udruženjem građana „Eko Bečej” probali su da prenesu nedavno naučeno i savladano. A da su o tome uspeli govore i fotografije kojima smo opremili ovaj tekst.

radionicaekogimn

Prema rečima profesorke biologije u Gimnaziji Bečej Emeše Tot, bila je ovo prava prilika da učenici gimnazije pokažu mlađima kako se na lak, ali efikasan način može pomoći pticama kojima je u zimskim uslovima hrana u prirodi ograničena.

Neke od hranilica postavljene su u školskom dvorištu, a deo su deca odnela kućama. I ova je aktivnost deo projekta „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име