Korona virus, covid19
Korona virus, covid19

Na osnovu podataka dobijenih od Doma zdravlja Bečej, Štab za vanredne situacije opštine Bečej raspolaže sledećim podacima:

U poslednja 24 časa, u kovid ambulanti Doma zdravlja Bečej testirano je 13 osoba, od kojih je pet pozitivno na kovid – 19. U kovid ambulanti u Bečeju se sprovodi serološki test, takozvani „brzi test“.

Ukupan broj pozitivnih korona virus, testiranih na brzom testu u kovid ambulanti Doma zdravlja Bečej od početka ovog talasa epidemije u opštini Bečej je 39.

Građani za koje se sumnja da su bili u kontaktu sa zaraženim licima, stavljeni su u četrnaestodnevnu izolaciju,  zaključeno je u saopštenju.

4 KOMENTARA

 1. Ali kako? Ne zna e ko su zarazeni uglavnom….znam ih 5-6, a gde su ostalih 35? Kako da znamo da li smo bili u kontaktu sa nekima od njih?

 2. U saopštenju se kaže: ,,Građani za koje se sumnja da su bili u kontaktu sa zaraženim licima, stavljeni su u četrnaestodnevnu izolaciju“.
  Na žalost, svedoci smo malo drugačije prakse u Bečeju. Nikad nisam komentarisao ali ovo moram da napišem jer sam zabrinut za zdravlje svojih roditelja,zdravlje svoje dece, zdravlje komšija i zdravlje svih sugrađana.

  Primer 1.
    Poznati bečejski drugar, SNS funkcioner i sportski radnik iako je znao da je bolestan i zaražen Kovidom  bahato se šetkao po gradu, bio na fudbalskom turniru u Novom selu i nikom ništa. Lično sam ga video na turniru i čuo kako ljudima govori da je bolestan! Nikakve sankcije, kazne, a zarazio ko zna koliko ljudi…  Aprila meseca ove godine, sam na Čilagu svojim očima video dva policajca kako se neprimereno uz viku i guranje obraćaju starijem gospodinu koji je prekršio tada važeću zabranu kretanja starim licima. Pa dobro gospodo plava, razumem, propis je propis i treba strogo, al’ gde ste sada da objasnite pravila ponašanja?!!!

  Primer 2.
    U jednoj poznatoj bečejskoj advokatskoj kancelariji jedan od advokata zaražen. Ostali advokati iz iste kancelarije i dalje normalno rade. Normalno se šetkaju po gradu, sede po kafićima iako su bili u direktnom kontaktu sa zaraženim i sa istim delili istu radnu prostoriju?
    Krizni štab i Štab za vanredne situacije u Bečeju za takve slučajeve kažu SAMOIZOLACIJA 14 dana!

    Ali to ne važi za sve, oni su ipak iznad nas običnih građana! Advokatima ne trebaju fiskalne kase, ne izdaju račune, parkiraju gde hoće bez kazne, imaju svoje posebne krigle u pivnici, jer neće oni iz istih čaša iz kojih pije plebs, u skladu sa tim zašto bi sada za njih važile  mere Kriznog štaba i Štaba za vanredne situacije!!!
    To što su možda zaraženi i što direktno ugrožavaju zdravlje svojih klijenata i ostalih građana Bečeja, to izgleda nikog od nadležnih nije briga!

    Samosvest i odgovornost NE POSTOJE! Sebičnost,bahatost i samoljublje su u modi!  Kad se tikva pokondiri svašta bude, reče mudar čovek, a sad vidimo da za nju izgleda ni pravila ne važe!
    Tikvi bilo i biće, sa tim nemam problem, al sad su neke tikve  možda bolesne i šire zarazu?!  Sa tim već imam problem!

  Primer 3.
  Vlasnik poznate prodavnice mobilnih telefona zaražen. U prodavnici radi i njegova supruga. Pored nje i ostali  zaposleni bili su u kontaktu sa zaraženim gazdom. Prodavnica i dalje normalno radi i predstavlja rizik kako za kupce tako i  ostale građane.

  Primer 4.
    Krizni štab i Štab za vanredne situacije u Bečeju kažu u zatvorenom i otvorenom prostoru sme se okupiti najviše do 10 osoba. Vrlo strogo, po merama bi rekli da je situacija više nego ozbiljna!
  Međutim, možda i nije baš tako. Iz Sportskog centra u Bečeju kažu da će otvoreni bazen nastaviti sa radom i da je na njemu  dozvoljeno prisustvo 200 ljudi.
  Inače, u Novom Sadu,Subotici,Kikindi i mnogim drugim mestima zbog epidemije Kovidom 19 zabranjen je rad zatvorenih i otvorenih bazena!
  Da li bečejski bazen i dalje radi samo zbog bečejaca koji vole da se kupaju na bazenu? Da li pak radi zbog vlasnika smeštajnih kapaciteta u kojima su sportisti koji treniraju na bazenu ili pak zbog zakupaca koji na bazenu drže kafiće?  Hmm, zanimljiva pitanja!

  Da ne bude zabune,volim ja da se kupam na bazenu, al nisam siguran da je sada zbog epidemije baš vreme za kupanjac. Isto kaže i sns ekspert dr.Kon. Tako da moja porodica i ja ne idemo, iako deca negoduju…

  Primer 5.
    Šta je sa poslovnim, proizvodnim i drugim privrednim subjektima u gradu i opštini u kojima u istom prostoru radi više od 10 ljudi? Da li među njima ima zaraženih i da li se između radnika održava distanca od 1,5m?
  Voleo bih kada bi se objavljivale i informacije u kojim preduzećima ima zaraženih.
  Znamo samo da Dom zdravlja ima 2 zaražena zaposlena.

    Primera ima još, a ,,tek“ smo na cifri od ,,39 (41)“ zaraženih. Mada bi isto tako, zbog svega gore napisanog, bilo lepo da znamo za koliko ljudi je propisana mera samoizolacije.

    Iz svega možemo da zaključimo da su mere Kriznog štaba samo za obične građane i veverice!
  Za bahatu kvazi ,,elitu“ , gazde i bogove NE VAŽE!

  Ukoliko se mere selektivno primenjuju onda ih treba ukinuti, da se ne glupiramo, pa svima jednako!

     Mada bez sekiracije, ionako po rečima sns eksperta dr.Kisić, zaraženi iz Bečeja ne ulaze u zvaničnu statistiku!

 3. Svaka cast Dragutine na komentaru. Istina je sve sto ste napisali, svaka rec Vam je na mestu! I ja znam za te slucajeve i bas je tako.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име