Na području Policijske uprave u Novom Sadu, u protekloj nedelji, dogodilo se 56 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 20 osoba lakše i teže povređeno, dok je materijalna šteta procenjena na oko 3.818.000 dinara, saopštavaju iz policije.

Saobraćajne nesreće su se dogodile zbog: neprilagođene brzine 18, neustupanja prvenstva prolaza 10 i dve upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola. Policija je podnela 15 krivičnih prijava, zbog krivičnih dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a prekršajne prijave podnete su protiv 375 učesnika u saobraćaju. Izdato je 1.663 prekršajnih naloga, iz saobraćaja je isključeno 101 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola i 41 vozila zbog težih tehničkih neispravnosti.

Jedna osoba poginula u požaru

Protekle nedelje, na području Južnobačkog upravnog okruga evidentirano je 28 požara i dve eksplozije: na građevinskim objektima (12), na otvorenom prostoru (13) i na saobraćajnim sredstvima (5). U ovim događajima, za koji je vršen uviđaj, jedna osoba je poginula, dok se pričinjena materijalna šteta procenjuje na oko 275.000 dinara. Na osnovu izvršenih uviđaja, utvrđeno je da je jedan požar izazvan nehatom – nepažnjom, kao i dve eksplozije. Policijski službenici Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu imali su 32 intervencije, od kojih je 28 bilo na gašenju požara, jedna eksplozija, jedno dežurstvo, lažna dojava i jedno iz grupe ostalih intervencija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име