OŠ „Petefi Šandor
OŠ „Petefi Šandor"

U osnovnoj školi „Petefi Šandor“, u ponedeljak 27. oktobra obustavljena je nastava, jer u školi nema grejanja. Naime, radovi u kotlarnici (zamena kazana) još nisu završeni. Prema informacijama dobijenim od direktora škole Engelberta Siča Budaija, nastava će biti obustavljena do srede, kada se očekuje okončanje radova, a redovne nastave će ponovi biti od četvrtka.

 

„Radovi kasne, gasni kotlovi još nisu ugrađeni, a po ugovoru rok je bio 1. oktobar. Prošle nedelje smo imali skraćene časove u četvrtak i petak, jer je u učionicama bilo 15 stepeni celzijusa, a danas nema ni 10 stepeni i ne možemo držati učenike u hladnim učionicama, pa je nastava obustavljena do srede. Obavešten je i načelnik Školske uprave, koji je dao saglasnost da se nastava obustavi zato što nema uslova za rad“, rekao je direktor škole, međutim, na pitanje šta je razlog kašnjenja radova nije mogao da odgovori, jer, kako je rekao, o tome nije obavešten. „Nisam obavešten šta je razlog što radovi kasne i ne znam da vam odgovorim. Više puta smo urgirali kod izvođača da ubrza radove, najverovatnije je u pitanju neki deo koji je naručen i još nije stigao, ali ne znam tačno. Zvao sam izvođača, međutim, ne javlja se. Sada čekamo da izvođač dođe i da se radovi završe. Očekujemo da će sistem sutra ili u sredu biti pušten u rad i da u četvrtak počnemo sa redovnom nastavom, a časove koje smo izgubili ćemo nadoknaditi“, kazao je Sič Budai.

Izvođač radova je SZTR „Termoservis – Hornjak“ iz Vrbasa koji je radove počeo 1. septembra i trebalo je da ih završi do 1. oktobra. Ugovorena vrednost posla je 2.322.831 dinar sa PDV-om, za šta je opština obezbedila 2,5 miliona dinara.

 

Izvor: Bečejski mozaik

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име