U prostorijama fabrike Sojaprotein u Bečeju će u utorak, 9. juna, biti organizovano testiranje svih koji su bili u kontaktu sa zaposlenim kod koje je potvrđen slučaj korona virusa, rekli su za portal MojBečej iz kompanije Victoria Group.

Pojedini radnici preduzeća su u subotu, 6. juna, testirani na prisustvo virusa COVID-19, a rezultati su juče pokazali da je osoba zaposlena u administraciji u fabrici Sojaprotein u Bečeju pozitivna na novi virus, zbog čega radnici u zgradi S1 danas nisu došli na posao.

– U skladu sa Odlukom o organizovanju rada kod poslodavca u prevenciji širenja korona virusa, Victoria Group i njena članica Sojaprotein su omogućili zaposlenima obavljanje rada od kuće, na svim poslovima na kojima je moguće organizovati takav rad. S obzirom na to da je jedini zabeleženi slučaj kod osobe iz administracije koja nije imala kontakte sa radnicima u proizvodnji, proizvodni proces u fabrici se odvija normalno, uz poštovanje najstrožih mera zaštite bezbednosti i zdravlja na radu – objašnjava u ime  Victoria Group Marija Tatarević, dodajući da ova kompanija, kao i njene članice, od početka marta primenjuju sve preventivne mere za sprečavanje širenja virusa u cilju zaštite zdravlja zaposlenih i bezbednog procesa rada i poslovanja.

Podsetimo, danas je iz lokalne samouprave potvrđen ovaj slučaj zaraze u Bečeju, dok za prethodnih devet slučajeva, koji su bili registrovani na sajtu Ministarstva zdravlja, mediji nisu dobili zvaničnu potvrdu od nadležnih.

 

Sadržaj je kreiran u okviru projekta „Vladavina prava pod lupom: Ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej” koji je sufinansiran iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име