Za oko sat i po vremena (18 sati) ispred zgrade opštine u samom centru Bečeja nastaviće se utakmice u okviru turnira u uličnom basketu, u organizacije ovdašnje Kancelarije za mlade.

 Za učešće ovoj sportskoj manifestaciji prijavilo se okupno 16 ekipa, a za interesantne nagrade nadmeću se one iz varoši kraj Tise, ali susednog Bačkog Petrovog Sela, Čuruga, Ade i Bačkog Dobrog Polja. Predsednik opštine Vuk Radojević juče je i zvanično označio početak ovog turnira, koji, osim što je sportsko – rekreativnog karaktera, ima i humanitarnu dimenziju, jer će prikupljena novčana sredstva biti usmerena žiteljima u maju poplavljenog Obrenovca. Danas (subota 29. jun) je predviđene najavljeno 12 mečeva, odnosno osam susreta grupnog kola i četiri četvrtfinala, dok će sutra biti polufinalne utakmice i finale.

Takođe, organizator je predvideo još jedno nadmetanje u preciznosti. Naime, takmičari će moći da se pokažu u bacanju trojku. Za učešće u ovom delu turnira potrebno je prijaviti se na licu mesta i ostaviti 100 dinara u kutiju u kojoj se prikuplja prilog, a samim tim i učestvovati za titulu najboljeg u bacaju trojki.

Interesantno je da je gotovo 15 godina prošlo od poslednjeg igranja basketa u centru najveće potiske opštine, pa i ne čudi interesovanje takmičara, ali publike.

Rezultati jučerašnjih susreta:

Debeli Zmaj – Orač 14:6

Srećko Šojić – Poslednje mesto 16:6

ŽKK Mali prinčevi – Vukovi zemljaci

13:15 Tata brada – Nale 16:1

Pivarac plaža – Sparsi 17:3

Fer plej – Pobedićemo Stefija

16:10 Riki – Voleš pekmez 10:5

Balkan – Humanitarci 12:10

Debeli zmaj – Srećko Šojić 14:7

Orač – Poslednje mesto 6:11

ŽKK Mali prinčevi – Tata brada 16:8

Pivarac plaža – Fer plej 16:17

Sparsi – Pobedićemo Stefija 13:12

Riki – Balkan 12:9

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име