Sa konferencije za novinare
Sa konferencije za novinare

Povodom promocije monografije i proslave 75 godina postojanja Muzičke škole „Petar Konjović” Bečej, u sredu, 20. decembra u 18 časova u Gradskom pozorištu Bečej održaće se koncert i razgovor sa gostima, umetnicima Verom Kovač Vitkai i Viktorom Škrabanjem.

Kako je rekla direktorka muzičke škole Tamara Krajtmar, monografija je pisana pet godina, ima 274 strane i sastoje se od devet poglavlja. Informacije u njoj daturu iz davne 1869. godine kada je osnovano srpsko crkveno pevačko društvo u Bečeju.

-Knjiga je dvojezična, ima više od 190 fotografija i u njoj je zapisan svaki učenik koji je ovde završio školovanje, a ima ih 1.816. Tiraž je 300 komada, rekla je Krajtmar.

Urednik monografije je Dejan Tomić, pisac, publicista, nekadašnji muzički urednik Radio-televizija Vojvodine koji je arhivsku građu pronalazio u Matici srpskoj i u arhivi u Bečeju. Direktorka Krajtmar se na konferenciji za novinare zahvalila najužim saradnicima Tatjani Pavkov, Zorici Zeremski, Senki Jovanović, Dušici Ševo, Ivani Balint i Mateji Jelkić.

Knjiga će se nakon koncerta u sredu, prodavati u foajeu pozorišta po ceni od 1.000 dinara, što je promotivna cena knjige, a potom će moći da se kupi u prostorijama muzičke škole po istoj toj ceni.

Donatori Monografije, koji su svojim novčanim prilozima pomogli njeno objavljivanje su opština Bečej, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Tanja Banjanin.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име