Rastko Bajić je jedan od novajlija kraj Tise
Rastko Bajić je jedan od novajlija kraj Tise

Iznenađujuće dobro izdanje na Detelinari protiv novog prvoligaša RFK Novi Sad 1921 (1:1) i neuspela premijera kraj Tise u okršaju sa „mladostašima“ iz obližnje Turije (0:2).

To je epilog prve dve, od devet zakazanih, provera Bečejaca u aktuelnom pripremnom periodu. Sutra (18.30), takođe kraj Tise, je na redu treća kontrolna utakmica protiv novosadske Slavije. Pobedom bi uknjižili sva tri znaka.

-Rezultati u pripremnom periodu nisu primarni, ali igra jeste. Međutim, mora se imati na umu da smo protiv Mladosti igrali bez nekoliko igrača zbog lakših povreda. Oni treniraju, ali nismo želeli da rizikujemo sa igranjem. Priliku su dobili igrači koji su tek stigli ili su na probi, veli trener Bečejaca Lazar Dabižljević i dodaje: Sada imamo realniju sliku. Još sutra protiv Slavije ćemo igrati u šarenolikom sastavu, a onda sledi „rez“. Zahvalićemo se igračima koji nisu zadovoljili i počećemo da formiramo takmičarsku ekipu.

Od izostalih, kapiten Vladan Vorgučin ima problema sa uraslim noktom, bek Uroš Preradov je sanirao zubobolju, a sad ga muči zadnja loža. Novajlija Dejan Živkov je stigao povređen i radi individualno, a Nikola Tomić je počeo sa radom dan pre utakmice sa Turijcima, pa nije bilo logično da odmah uskoči u tim.

-Ništa strašno s mojom povredom. Osetio sam na treningu bol u donjem delu leđa i u dogovoru sa trenerom nisam igrao protiv Mladosti, ali već sutra protiv Slavije ću biti u kombinaciji, dodaje Nenad Kudrić.

Rano je za davanje suda o novajlijama, ali će morati da se „preseče“ kada su igrači na probi. Zato, sutrašnja utakmica će imati dodatnu težinu, upravo, za njih.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име