Celodnevna atraktivna bečejska manifestacija „Picoderski dani“, koju organizuje Udruženje građana „Picoder“, sportskim žargonom rečeno beleži sutra (u subotu) het-trik. I ovoga puta će se sve održati na prostoru kraj Velikog bačkog kanala.

-Sve počinje picoderskim „fruštukom“, gde će na meniu biti sveže topljeni čvarci, mladi strukovi belog i crnog luka, pržena moča i kao poslastica svež hleb namazan tek istopljenom mašću i posut alevom parikom, a završava se vatrometom oko 21 sat, najavljuje u ime organizatora, među Bečejcima prepoznatljivu i popularnu manifestaciju, Nemanja Karapandžić. Pozivamo autohtone Picoderce, bez obzira gde da sada žive, ali će nam dragi gosti biti svi koji dođu, bilo iz drugog kraja Bečeja ili iz okolnih mesta. Prilika je ovo da mi sadašnji Picoderci pokažemo da se naša prepoznatljiva gostoljubivost nije izgubila. Naprotiv.

Doručak je planiran od 9 do 11 sati, a naredna dva sata će u centru pažnje biti dečija povorka na bicikloimaa, kolona fijakera i drugih ukrašenih konjskih zaprega praćena tamburašima, koja će se provozati picoderskim ulicama i priključiti ostalima kraj Kanala. Od 13 do 17 sati će se poslužiti ručak, koji će biti nešto kaloričniji, jer će se služiti kupus s ovčetinom, pasuulj, pileći i svinjski paprikaši i riblja čorba, a neće izostati ni bundevara, štrudla i drugi slasni deserti. Paralelno će se održati razna rekreativna takmičenja. Od 18 do 20 sati planiran je prigodan zabavni program u kom će učešće uzeti bečejski ANIP „Đido“, te kulturno-umetnička drutva „Đeram“ iz Bačkog Gradišta, „Lole“iz Bačkog Petrovog Sela i „Branko Radičević“ iz Radičevića. Po završetku nastupa „folkloraca“ oko 20,30 sati pali se logorska vatra, a  za 21 sati će na picoderskom nebu zablještati vatromet.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име