Nakon uspešnog turnira u basketu za mlađe kategorije, ove subote se u sportskom centru igra Drugi po redu zimski turnir u basketu koji postaje tradicionalni i takođe ima humanitarni karakter.

Organizatori, Kancelarija za mlade opštine Bečej i Košarkaški klub Bečej su se, nakon uspešne saradnje na letnjem turniru u uličnom basketu, odlučili da istraju u promociji sporta, zdravih stilova života i humanitarizma.

Oni koji nisu prijavili svoje ekipe, mogu da se oprobaju atraktivnom takmičenju u šutanju trojki i tako podrže sportsko – humanitarnu akciju.

Turnir počinje u subotu u 15 sati, a takmičenju u šutanju trojki je oko 18 sati. Prijave ekipa su moguće do sutra do 17 sati, kada će biti urađen i žreb, dok se takmičari za trojke mogu prijaviti tokom turnira do početka nadmetanja.

Ne treba zaboraviti reći da je sport  važna ljudska aktivnost. Pored profesionalnog sporta, vrlo prepoznatljivog u javnosti, treba afirmisati i rekreativni sport, naročito kod mladih, ističu iz organizacije turnira. Sport je, dakle, garancija je zdravijeg životnog stila, a osim fizičkog razvoja, podstiče i psihički razvoj i u nekoj meri je zaštita od negativnih uticaja društva. Ovaj humanitarni turnir, osim promocije rekreativnog sporta, ima višeznačan cilj.

Opširnije u TV prilogu

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име