Pored čorbe, biće i pečene ribe
Pored čorbe, biće i pečene ribe

Udruženja građana „Šaran – Ponty“ iz Bačkog Gradišta organizuje danas atraktivno takmičenje u kuvanju riblje čorbe po imenu „Zlatni kotlić“.

Posle niza godina pauze, Udruženje, koje postoji od 1956. godine, ponovo je počelo da organizuje kulinarsko takmičenje i ovo je treći „Zlatni kotlić“ u novom formatu.

-Do sada smo dobili 15 prijava dvočlanih ekipa, a mogućnost prijave je sutra do 14 sati, pa očekujemo da takmičenje bude i masovnije. Takmičari plaćaju 2,500 dinara kotizaciju, dobijaju dva i po kilograma kvalitetne ribe i imaju pravo da po sopstvenoj želji izaberu izvor vatre, čije je potpaljivanje zakazano za 15 sati. Za kuvanje je predviđeno dva sata, a objavljivanje rezultata obaviće se u 18 sati. Pripremili smo pehare i diplome za tri najuspešnije ekipe po odluci žirija, a zahvalnice za sve učesnike takmičenja, koje se održava u Ulici 22. oktobra 47/a ispred „Kluba“, rekla nam je predsednica UG „Šaran – Ponty“ Marija Kiš.

Pored opojnog mirisa riblje čorbe iz takmičarskih kotlića, organizator takmičenja kuvaće riblju čorbu i za građanstvo. Porcija je 250 dinara i pozivaju se suseljani, ali i žitelje okolnih mesta, da posete ovu manifestaciju i uživaju u ukusu riblje čorbe.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име