Sa jedne od prethodnih manifestacija
Sa jedne od prethodnih manifestacija

Da su jedno od najaktivnijih Društava za borbu protiv šećerne bolesti u Vojvodini, bečejski „šećeraši“ potvrđuju brojnim aktivnostima.

Jedna od najmasovnijih, samim tim i najomiljenijih, je tradicionalna, ove godine deveta po redu, manifestacija BEST – Bečejska staza zdravlja.

-Svake godine u aprilu, mesecu borbe protiv šećerne bolesti, organizujemo celodnevnu akciju „Zdravlju u susret“, kada obavljamo merenja nivoa šećera u krvi i telesnog pritiska. Poslednjeg septembarskog četvrtka u našem kalendaru je, opet celodnevna, manifestacija BEST – Bečejska staza zdravlja u kojoj se bavimo fizičkim aktivnostima, ali i obaveznim kontrolama nivoa šećera u krvi, telesnog pritiska, visine, težine i lekarskim savetima. U ovoj poslednjoj manifestaciji svake godine učešće uzme više od 1000 sugrađana razne uzrasne dobi, rekao nam je predsednik Društva za borbu protiv šećerne bolseti opštine Bečej Radoslav Ivanović.

Za razliku od dosadašnjih osam manifestacija, koje su održavane na centralnom gradskom trgu, ovogodišnji BEST 2016. će se, zbog rekonstrukcije trga, održati u četvrtak, 29. septembra, ispred Sportskog centra s početkom u 10,30 sati za kad je zakazano svečano otvaranje. Petnaestak minuta kasnije, počinju trke osnovaca nižih razreda sve četiri bečejske škole, a po završetku poslednje trke obaviće se uručenje zaslužnih priznanja najuspešnijim trkačima.

Od podneva počinje evidencija odraslih učesnika manifestacije „BEST 2016.“ i onda svakih pola sata do 16 sati kreće grupa „stazom zdravlja“ do Tise i natrag. Na kontrolnoj stanici u Zelenom korzou kod hotela „Imperial luks“ šetači će se okrepiti pogačicama, vodom, sokom i jabukom. Po povratku se obavlja besplatna kontrola nivoa šećera u krvi, telesnog pritiska, visine i težine do 16.30 sati.

Organizator naglašava da ovo nije akcija samo za dijabetičare, već svi sugrađani mogu da učestvuju i preventivno kontrolišu pomenute parametre zdravlja. Kako je u okviru manifestacije obavezna šetnja „stazom zdravlja“, neophodna je odgovarajuća obuća.

Znajući da su fizičke aktivnosti potrebne svakog dana, manifestacija se neće odlagati u slučaju kiše, već učesnici treba garderobu da prilagode vremenskim prilikama.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име