Sa velikom željom da svako dete u opštini Bečej oseti čaroliju praznika, Društvo prijatelja dece Bečej i ove godine organizuje akciju „Budi i ti nekom Deda Mraz“ u okviru koje prikuplja donacije za novogodišnje paketiće za dečake i devojčice iz materijalno ugroženih porodica.

Tradicionalno darivanje ima sve veću podršku lokalne zajednice, a među najznačajnijim partnerima im je Treća mesna zajednica na čijoj teritoriji ujedno i živi najviše dece u teškoj materijalnoj situaciji.

Pripreme za darivanje 264 dece do 11 godina uveliko je u toku, i svi zainteresovani za učešće mogu ostaviti donacije u prepoznatljive kutije na čak 25 mesta. U pitanju su prodavnice, ugostiteljski objekti, javne ustanove. U veće kutije građani mogu staviti predmete, a u manje kutije novac. Od toga će udruženje kasnije nabaviti neophodne artikle za kompletiranje personalizovanih paketića.

Akcija prikupljanja donacija traje do kraja novembra, a planirano je da Deda Mraz dečake i devojčice poseti u prvoj polovini decembra i tako im ulepša im praznike.

Poziv svima da se uključe u darivanje dece iz materijalno ugroženih porodica
Poziv svima da se uključe u darivanje dece iz materijalno ugroženih porodica

Društvo prijatelja dece Bečej više od 20 godina pomaže najugroženijim stanovnicima naše opštine. Osim humanitarnih akcija i podrške učenju deci, ali i sveobuhvatne podrške uključivanju u društvo najosetljivijih grupa, zagovornici su jednakih prava za sve i unapređenju sistemske podrške u obrazovanju i ekonomskom osnaživanju porodica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име