Tradicionalna manifestacija „Zlatni kotlić Tise 2017.“ zakazana je za subotu, 8. jula, pa je ovih dana dosta živo u postorijama organizatora bečejskog Udruženja sportskih ribolovaca “Šaran“.
Ljudi se interesuju za sve detalje, a najviše za najatraktivnije dešavanje – kuvanje riblje čorbe.
-Nismo komercijalna manifestacija, već volimo da se naši gosti osećaju prijatno. Zbog toga smo ograničili broj takmičara u kuvanju riblje čorbe na 30. Prijavljivanje je, uslovno rečeno, do petka, 7. jula, ali ako se broj popuni ranije… Zato, valja se na vreme prijaviti, kako neko ne bi ostao bez mogućnosti da se dokaže u kulinarstvu i obezbedi sebi i svom društvu mesto za sto sa dve klupe, rekao nam je predsednik USR „Šaran“ Predrag Stojkov.
Valja imati na umu da je kotizacija za kulinarsko takmičenje 3.500 dinara, a za članove matičnog Udruženja 3.000 dinara, i da organizator obezbeđuje dva i po kilograma očišćenog šarana i već pomenuto mesto sa šatorskom nastrešnicom, stolom i dve klupe. Ogrev po želji, drva ili butan, obezbeđuje takmičar. Tokom same manifestacije biće prijavljivanje za prateće sadržaje, poput brzog ispijanja piva, jedenja šampite bez ruku, gađanja ribolovačkom praćkom… Kako će tamburaška muzika sve vreme stvarati potreban štimung, ambijent će biti, kao i ranijih godina, za pamćenje.
Potpaljivanje vatre ispod kotlića počinje u 17 sati, uzorci se uzimaju dva sata kasnije, a oko 21 sat će biti saopštena odluka žirija i uručiće se nagrade najuspešnjim kolinarima, ali i učesnicima ostalih pratećih takmičenja. Prijavljivanje i više informacija o atraktivnoj manifestaciji, koja će se održati na platiu ispred prostorija USR „Šaran“ kraj Tise, mogu se dobiti lično ili telefonskim putem na brojeve: 063/700-66-53 i 021/6912-953.