"Bečejski" most u Adi, foto: Pannon RTV
Zatvaranjem mosta preko Tise kod Ade od avgusta dospeli su u tešku situaciju oni koji svaki dan putuju od Ade do Padeja, prenosi Pannon RTV.

Meštani koji idu putničkim vozilom moraju da obilaze ka Senti, jer između dva naselja ne saobraća ni skela. Očekuje se da radovi budu završeni još ove godine, što će rešiti problem koji se dotiče ne samo stanovnika dva naselja, nego i značajnog dela Banata.

Obnova mosta preko Tise kod Ade, koji povezuje Adu i Padej započela je 11. avgusta. Od tada most je potpuno zatvoren za saobraćaj. Meštani mogu biciklima ili peške da pređu preko mosta. Oni koji moraju automobilom da stignu iz Padeja do Ade, ili obratno, koriste obilaznicu prema Senti.

Zatvaranje mosta još letos je stvaralo probleme, jer ne mogu da saobraćaju ni putnička vozila ni poljoprivredne mašine. Od početka školske godine i učenici imaju poteškoća.

Pannon RTV

Izvođač ima 120 dana za završetak radova na obnovi ađanskog mosta preko Tise. Radove je obišao i Igor Mirović, predsednik pokrajinske Vlade. Naglasio je da se na mostu ne obnavlja samo kolovoz, već svi pojedinačni elementi kao što su varovi, osvetljenje, ali i svi oni nedostaci koji su se pojavili u poslednjih 10 godina:

 -Očekujem da već u novembru saobraćaj krene nesmetano, da most bude završen do kraja, da dobijemo upotrebnu dozvolu, dakle sve kao što je i predviđeno odgovarajućim projektom, i da ovo bude veliki uspeh ne samo za Adu, već za čitav ovaj kraj.

Predsednik Vlade Vojvodine je dodao: vrednost investicije je 140 miliona dinara koji su obezbeđeni kroz Upravu za kapitalna ulaganja.

Podsetimo, sudski spor oko mosta na Tisi kod Ade mogao bi d dobije novi obrt, jer je sredinom prošle godine naloženo ponovno utvrđivanje činjenica pošto je ukinuta presuda Privrednog apelacionog suda u Novom Sadu po kojoj se vrednost duga od 63 milona dinara deli na tri jednaka dela.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име