Bečejsko udruženje mladih u utorak 19. avgusta, na seosku slavu Preobraženje, u Bačkom Gradištu organizuje Vojvođansku olimpijadu starih sportova. Svečano otvaranje manifestacije koja ove godine beleži mali jubilej počinje u 15 sati. Prijave petočlanih ekipa su u toku, a učešće je besplatno. [widgetkit id=82]

– Pozivamo sve zainteresovane građane da posete Petu vojvođansku olimpijadu starih sportova i da se oprobaju u dvadesetak zaboravljenih disciplina i sportova, u kojima su se nekada u dokolici odmeravali paori, zabavljali pastiri čuvajući stada i deca u igri. Cilj nam je bio da oživimo zaboravljene veštine kojima su pre par vekova mladići pokušavali zadiviti svoje izabranice ili pobediti omladinu iz susednog sela. Danas se sportske discipline poput pilcike, ringlanja, štulanja, kandžijanja, natezanja mosora, luka i strele, borbe časti, džakanja, dragača, vranića nemaju ozbiljan takmičarski karakter, ali osiguravaju sjajnu zabavu kako učesnicima, tako i navijačima, rekao je Aleksandar Đekić.

Vojvođanska olimpijada starih sportova je kulturna manifestacija čiji je cilj sakupljanje, negovanje, očuvanje i promocija narodnog blaga i kulturne baštine vojvođanskog kraja kroz razvoj i promociju sporta za sve, koju realizuje BUM u saradnji sa savezom „Sport za sve Vojvodine“ i uz podršku opštine Bečej.

Više informacija i prijave ekipa:

Nemanja Jović – 060/173-74-13 i Aleksandar Đekić – 063/544-321

Zvanična internet prezentacija olimpijade

Facebook event

[widgetkit id=83]

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име