Dečak P. P. (14) osuđen je pred Višim sudom u Novom Sadu na dvogodišnju zatvorsku kaznu zbog brutalnog zločina. Ervin Bilicki nađen je 17. marta 2013. ujutro mrtav ispred pekare „Stars“, na izlazu iz Bečeja prema Bačkom Petrovom Selu.

 

Zbog sumnje da je Bilickom naneo teške povrede nakon kojih je dečak preminuo, uhapšen je P.P. (14), koji je u prvom iskazu negirao da je ubio sugrađanina. Ipak, osumnjičeni nije prošao poligrafsko ispitivanje, nakon čega je izmenio svoj iskaz pred sudom. – Ne znam kako se sve dogodilo i zbog čega. Biciklom sam ga sustigao dok je išao ka kući i udario ga nekoliko puta. Ne znam tačno koliko i kako sam ga udarao. Ali, nisam ga ubio. Otišao sam. Priznajem da sam ga udario, ali nisam kriv – rekao je uhapšeni tinejdžer. Policija je prilikom uviđaja najpre sumnjala da je dečak u alkoholisanom stanju pao sa bicikla, udario glavom u asfalt i udavio se u bari u kojoj je pronađen. Nakon opsežne policijske istrage, međutim, utvrđeno je da je Bilicki pre smrti prebijen i da se udavio dok je od batina ležao u nesvesti. Presudu dečaku P.P. izrekla je sudija za maloletnike Milica Novaković u novosadskom Višem sudu.

– Proglašavam da je P.P. kriv i osuđujem ga na dve godine zatvora. Napominjem da je reč o dečaku od samo 14 godina i da je kojim slučajem imao 16, to bi sigurno izmenilo presudu. Okrivljenog odmah upućujem na izdržavanje kazne u Vaspitno-popravni dom u Kruševcu, jer zbog težine dela ni na koji način ne može biti upućen u ustanovu otvorenog tipa – rekla je sudija, između ostalog, prilikom izricanja presude.

 

 

Izvor: Blic

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име