U želji da se koriste sredstva iz Fonda IPARD, koja su namenjena za ruralni razvoj, Reginalna razvojna agencija Bačka je, uz podršku Vlade Republike Srbije, tačnije Tima za smanjenje siromaštva, i Švajcarske razvojne agencije, pokrenula projekat s ciljem da osnuje osam Lokalnih akcionih partnerastava u isto toliko bačkih opština i pruži stručnu podršku lokalnim samoupravama, privrednim subjektima, javnom i nevladinom sektoru, ovo je deo uvodnog izlaganja direktor Regionalne razvojne agencije Bačka Srđan Vezmar na radnom sastanku u Bečeju.

Koordinator projekta u ime Evropskog pokreta u Novom Sadu, Ivana Pajić, upoznala je učesnike skupa u Gradskoj kući Bečej sa svim fazama rada Lokalne akcione grupe (LAG) koje se očekuju u nastupajućem periodu.

-U naredna dva meseca čeka nas ubrzani ritam rada, jer predstoje izbori. Moramo se upoznati sa sadržajem sporazuma koji je potreban da se potpiše kako bi se partnerstvo uopšte oformilo, potom sledi formiranje radnih grupa, a onda sledi aktivno učešće u izradi Strategije po lidernet metodologiji, pojasnila je Pajić.

Dina Bajramović je upoznala prisutne da će pravni tim novosadske Advokatske kancelarije Gucunja uzeti aktivnu ulogu u realizaciji projekta, te će biti na usluzi svim zainteresovanim partnerima.

Predsednik opštine Bečej Vuk Radojević je naglasio izuzetnu saradnju sa Reginalnom razvojnom agencijm Bačka i pružio podršku formiranju Lokalne akcione grupe, kako je naglasio, da bi se spremili za fondove EU, pre svega, aktivno učešće u implementaciji IPARD programa za Srbiju namenjenih ruralnom razvoju. Na prvom radnom sastanku, kojem su prisustvovali predstavnici privatnog, javnog i nevladinog sektora u Bečeju, za koordinatora rada u ovoj oblasti imenovan je član Opštinskog veća Dalibor Kekić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име