Juneće meso za ražnja nije dočekalo sumrak | Foto: Vlastimir Jankov
Juneće meso za ražnja nije dočekalo sumrak | Foto: Vlastimir Jankov

Najmlađe bečejsko Udruženje građana „Zavičaj“ imalo je uspešnu promociju. Manifestacija „Zavičajni dan“ održana je pokraj Dudare u naselju Šištak i okupila je par hiljada ljudi.

Na „prvencu“ je fokus bio na promociji uz muzički program, a atrakcija je bio ražanj na kom se ispekla junica od 450 kilograma i meso je u lepinjama besplatno podeljeno posetiocima.

-Mi smo mlado udruženje, osnovano aprila ove godine, i neiskusni smo u ovome. Ali, sve je proteklo u najboljem redu i imamo pozitivne komentare sugrađana. Nama je najvažnije bilo da sve prođe bez ikakvih incidenata, jer je poznato da su nastupi Baje Malog Knindže rizični. Mnogi su zainteresovani da se učlane u Udruženje i pomognu nam u radu. Sa pozitivnim iskustvom razmišljamo da sve preraste u tradiciju i da bude dvodnevna manifestacija sa daleko sadržajnijim programom. Javila su nam se i neka slična krajiška, lička i druga udruženja iz okoline, koja su spremna da sarađuju. Raduje nas to i mislimo da će se već naredna manifestacija zvati „Zavičajni dani“ i trajati dva dana, razmišljanje je predsednika bečejskih „zavičajaca“ Miodraga Kajteza.

Prostor kraj Dudare punio se već u popodnevnim satima | Foto: Vlastimir Jankov
Prostor kraj Dudare punio se već u popodnevnim satima | Foto: Vlastimir Jankov

Dnevna atrakcija bio je veliki ražanj, a meso sa ražnja nije dočekalo sumrak. Preko 600 lepinja s ukusnim junećim mesom pripremio je majstor Miša Smiljanić iz Bačke Palanke i razdelio za nešto više od dva sata. U večernjim satima su pažnju posetilaca privukli muzičari, počev od bečejskog sastava „Mali Straja i njegov bend“, preko Njegoša Njega Rađenovića, do „Goci benda“ i Baje Malog Knindže.

Nije na odmet istaći da je Udruženje građana „Zavičaj“ odredilo da članarina na godišnjem nivou bude 1.000 dinara, a kontakt telefon je 069/1612-259 (Miodrag Kajtez). Dobro će doći i sugestije, pogotovo što ovo može da izraste u manifestaciju prepoznatljivu za Prvu mesnu zajednicu. Druga već ima „Picoderske dane“, a treća „Novoselske dane“.

1 KOMENTAR

  1. Par hiljada ljudi…da li si ti Vlasto normalan, preterao si, do zla boga. Ako nemate drugu manifestaciju koja bi obeležila neku od tradicija Bečeja, odnosno Prve mesne zajednice, ne morate baš ni ovo forsirati. S tim pre što je napisano da je nastup BMK uvek rizičan. Ne treba Bečeju uopšte ovakvo udruženje jer ne vidim potrebu provociranja građana koji žive u Prvoj mesnoj zajednici.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име