Lepa slika u bečejskom Donjem parku | Foto: Vlastimir Jankov
Lepa slika u bečejskom Donjem parku | Foto: Vlastimir Jankov

Predivna slika u ionako lepom bečejskom Donjem parku. Mnogi su se zapitali šta se tamo dešavalo 10. aprila u popodnevnim satima.

Znatiželjniji su saznali kada su ušli dublje u park i pročitali na razapetom platnu između dva drveta: Dan zdravlja – Predškolska ustanova „Labud Pejović“ na srpskom i mađarskom jeziku.

-Lane smo sličnu manifestaciju, ali manjeg obima, organizovali u Bačkom Gradištu, evo ove godine u Bečeju i sada je sasvim izvesno da će ovo ubuduće biti tradicionalno. Reč je o manifestaciji povodom Svetskog dana zdravlja, ali je nismo održali 7. aprila zbog lošeg vremena. I dobro je da nismo robovali datumu, jer su u pitanju deca koja su sada imali izuzetno vreme. Vaspitačice poludnevnog boravka dovele su svih deset odeljenja, a da su roditelji bili vredniji i doveli decu koja su završila smenu bilo bi znatno više dece. Procenjujemo da je bilo nešto preko 400 klinaca i klinceza, a u našoj Ustanovi je oko 700 predškolaca, saznali smo u ime organizatora od Vere Ilić.

 Snažno srculence | Foto: Vlastimir Jankov

Snažno srculence | Foto: Vlastimir Jankov

Višesatna manifestacija počela je prigodnim besedama pomoćnice direktora Tatjane Mitić i vaspitačica Šarlote Bovanović Seneš i Vere Ilić, a završila se puštanjem raznobojnih balona, na kojima su deca ispisala poruke vezane za zdravlje, osećanja, sport, u vazduh i uručenjem poklona svakom detetu.

 Na punktu zdrave hrane bilo je edukacije i degustacije | Foto: Vlastimir Jankov
Na punktu zdrave hrane bilo je edukacije i degustacije | Foto: Vlastimir Jankov

-U međuvremenu su deca posetila ukupno 13 postavljenih punktova na kojima je, između ostalog, bilo priče o higijeni tela, zdravoj hrani, našim organima, kreativni tim je pravio poruke o zdravlju, bilo je punktova joge, sporta, doktor i ja, osećanje i zdravlje, uživala su deca u pozorištu s temom zdravlja… Ma, bilo je svega, a iduće godine ćemo, poučeni ovogodišnjim iskustvom, biti i masovniji i sveobuhvatniji, zaključuje Vera Ilić.

Pozorištance je privuklo posebnu pažnju dece | Foto: Vlastimir Jankov
Pozorištance je privuklo posebnu pažnju dece | Foto: Vlastimir Jankov

Svetski dan zdravlja obeležava se pod pokroviteljstvom Svetske zdravstvene organizacije već skoro sedam decenija na raznim nivoima. Dobro je da su se u Bečeju uključili i najmlađi, kako bi se prevencija, koja je pola zdravlja, na vreme započela.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име