Gimnazija Bečej ovu nastavnu godinu počela je sa jednim odeljenjem manje, što je za kolektiv škole, kako kažu, alarmantan znak.

Problem, pored nedostatka broja đaka, vide u mreži škola, aktu koji se usvaja u resornom ministarstvu i koji, prema direktoru gimnazije Bečej, ne sadrže adekvatne kriterijume.

Gimnazija na teritoriji republike Srbije ima svega 20 odsto, dok strategija obrazovanja kaže da treba da ih je dvostruko više. O domu učenika srednjih škola u Bečeju govori se godinama unazad, ali se nije odmaklo od početka, a jedan od problema je i pronalazak objekta.

Direktor bečejske gimnazije smatra da bi učenički dom privukao đake iz drugih sredina, koji su ranije dolazili da se školuju u Bečej, a roditeljima bi, prema proceni, ostvario uštede.

Više u TV prilogu

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име