Predsednik Đačkog parlamenta Ekonomsko trgovinske škole iz Bečeja S.N. pretučen je u francuskom gradu Monpeljeu, prenela je RTV. S.N. je u Francuskoj boravio kao predstavnik đačkih parlamenata Srbije.

 

Direktorka Ekonomsko trgovinske škole Gordana Kovačev je izjavila da je zapanjena da se tako nešto desilo njenom učeniku, kandidatu za đaka generacije, veoma aktivnom, između ostalog, u promovisanju vršnjačkog nenasilja. Kako je preneo B92 njega su u Monpeljeu napala dva Francuza.

– Radi se o odličnom učeniku, vukovcu, koji se prijavio na trening lidera interkulturalne razmene, projekat koji je sprovela nemačko-francuska NVO Ofaž – rekla je direktorka škole Gordana Kovačev za B92. Obuka je trajala tri puta po 10 dana – u Nemačkoj, Francuskoj i Srbiji. Stefana su napala dva Francuza, po završetku kursa u Francuskoj, u Monpeljeu, kako za B92 rekla direktorka, napad se dogodio 24. oktobra, a učeniku su izbili dva zuba, a zadobio je i povrede po stomaku. Napadači su mladića i opljačkali. O njemu se pobrinula NVO koja je organizovala obuku, zadržan je na lečenju u Francuskoj, i stigao kuća je kući pre dva dana, rekla je direktorka škole.

 

Foto: Ilustracija

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име