Bečejsko udruženje mladih, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, u narednim mesecima realizuje radionice učenja mađarskog i srpskog jezika.

– Drago mi je što imam priliku da usavršim poznavanje srpskog jezika. Problem mi pravi gramatika, pa sam često nesigurna kada treba da uspostavim konverzaciju. Dopada mi se grupa, pa učenje ide lako, rekla je Ramona Torma, učenica iz Bečeja. S druge strane, Tijana Džakulin kaže da nestrpljivo čeka multikulturalni čas, te da od njega mnogo očekuje.

– Biće mi posebno zadovoljstvo da sa mojim vršnjacima mađarske nacionalnosti razgovaram na njihovom jeziku. Nadam se i novim prijateljstvima, navodi Džakulin.

Cilj ovog projekta jeste povećanje zapošljivosti mladih kroz učenje jezika sredine, ali poboljšanje života u lokalnoj zajednici kroz povećanje tolerancije među nacionalnim entitetima.

Akcenat je prilikom odabira stavljen na učenike srednjih škola. Naime, BUM-u su na Konkursu za sufinansiranje programa i projekata u oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja za nevladine organizacije u AP Vojvodini za 2014. godinu za projekat „Tanuljunk együtt 2! – Učimo zajedno 2!“ odobrena sredstva, te će tokom oktobra, novembra i decembra organizovati jezičke radionice.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име