Oko 200 mladih proći će obuke i učestvovati u radionicama sveobuhvatnog projekta koju treću godinu zaredom realizuju Udruženje građana “Tako kul”, Opšte udruženje preduzetnika Bečej, Bečejsko udruženje mladih u saradnji sa opštinom Bečej i uz podršku Ministarstva omladine i sporta “Jednaka šansa za sve mlade 3”.

U jednom segmentu projekta, važnom za poslovno profilisanje, sa mladima će u okviru savetovališta raditi psihološkinja Katarina Stojisavljević. Pored Karijernog savetovališta za učenike srednjih škola, tu je i škola jezika sredine, srpski i mađarski jezik, te škola informacionih tehnologija koje su posebno atraktivne mladima, stoga se i ove godine očekuje veliki broj zainteresovanih. Tu je i Sajam obrazovanja, speficične posete preduzetnicima i drugo. Mladi će imati priliku i da obiđu preduzetnike i da se upoznaju sa njihovim delatnostima i radom.  Dvadeset i pet polaznika imaće mogućnost da se kod pojedinih i zaposli.

Prema rečima Gorana Relića, predsednika Opšteg udruženja preduzetnika Bečej, dobro je da mladići i devojke posete preduzetnike, a ne odmah velika preduzeća, jer se oni u mnogo čemu razlikuju. Sve što rade bečejski preduzetnici biće prikazano zainteresovanim mladima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име