Dvorište malo, ali je bilo mesta i za muzikante
Dvorište malo, ali je bilo mesta i za muzikante

Bačko Gradište: Ako je suditi po rezultatima takmičenja u kuvanju riblje čorbe, koje je organizovalo UG „Šaran- Ponty“ u Bačkom Gradištu, najbolja riblja čorba se jede u Šajkašu.

Jer, prva tri mesta na, trećem po redu, „Zlatnom kotliću“ bačkogradištanskih ribolovaca osvojile su dvočlane ekipe iz Šajkaša.

-Izgleda neverovatno, ali je istinito. Gosti iz Šajkaša su odneli sva tri pehara i diplome, a svim učesnicima naše manifestacije uručili smo zahvalice. Pored naših Bačkogradištanaca i pomenutih kulinara iz Šajkaša, vatru ispod takmičarskih kotlića, kojih je bilo ukupno 13, potpalili su još kuvari iz Batajnice, Kaća i Novog Sada. Za građanstvo je čorbu kovao naš član Tibor Teke, a takmičare i posetioce manifestacije zabavljao je orkestar sastavljen od muzičara iz Bečeja, Mola i Temerina. Šta da vam kažem, lepo smo se družili, a tome su doprinele i aktivistkinje Udruženja žena našeg sela, koje su pomogle u kompletnoj organizaciji, rekla nam je predsednica organizatora Marija Kiš.

Marija Kiš u lepo uređenom prostoru „Kluba“
Marija Kiš u lepo uređenom prostoru „Kluba“

Pobednički pehar trećeg bačkogradištanskog ribolovačkog „Zlatnog kotlića“ primili su Milorad Ris i Đorđe Petrov, drugo mesto pripalo je Saši Cvitiću i Vladimiru Andrejeviću, a treći su bili Milivoj Milivojević i Mirko Cvitić.

Inače, UG „Šaran – Ponty“ ove godine obeležava jubilarnih šest i po decenija postojanja, a u poslednje tri su posebno aktivni.

-Ima nas oko stotinu članova, koji plaćaju članarinu od 500 dinara godišnje i to nam je početni kapital. Na godišnjoj skupštini 26. aprila doneli smo odluku da uredimo naše prostorije i efekat se vidi. Zahvaljujući angažovanosti Nebojše Jovanovića i Branislava Markova, te mojoj koordinaciji s ostalim članovima Udruženja, okrečili smo „Klub“, napravili nove stolove i klupe, uredili šank, pripremili dvorište za takmičenje i sada imamo adekvatne uslove za druženje članova. Već pomenuto Udruženje žena nam je dosta pomoglo i pomaže. Dodala bih da su u ovom Udruženju meštanke od 60 do 80 godina starosti, a dobro bi nam dobro došle i nešto mlađe. Iako smo locirani u Ulici 22. oktobra 47/a, na kraju sela prema Čurugu, nalazimo vremena za druženje u našim prostorijama, zaključuje predsednica dva Udruženja, žena i ribolovaca, Marija Kiš.

Dok se čorba krčkala u takmičarskim kotlićima, iz kotla se prodavala čorba za građanstvo
Dok se čorba krčkala u takmičarskim kotlićima, iz kotla se prodavala čorba za građanstvo

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име