Lisice| Foto: Ilustracija
Lisice| Foto: Ilustracija

Namera da ukradu šine sa dela pruge Ada – Mol koja već godinama nije u funkciji, obila se o glavu braći Norbertu B. (26) i Gelertu B. (21) iz Bačkog Gradišta. Oni su u noći između srede i četvrtka došli do pruge i izvadili 10 šina. Šine duge dva metra su isekli i utovarili u „golf 2“, prenosi Kurir.

 

 

Sa pozamašnim plenom zaputili su se u pravcu Bečeja, ali ni slutili nisu da ih prati policija. Znajući da teško natovareno vozilo ne može da umakne, policija ih je diskretno pratila. Oni su i nedavno sa ove pruge ukrali šine, i prodali ih kao sekundarne sirovine, detalji su, ispostaviće se, tragikomične krađe.

– Na izlazu iz Bečeja, osumnjičeni su primetili policiju. Pokušali su da umaknu, ali im je pukla guma. Istrčali su iz „golfa“ i izgubili se u mraku, bežeći preko njiva. Policiji nije trebalo dugo da ih nađe i uhapsi. Tada su saznali da je braći u krađi društvo pravila njihova sestra Kristina B. (23) koja je u drugom stanju. Ona je sedela na mestu suvozača, a jedan od braće u gepeku, potvrdio je Kuriru izvor blizak istrazi. Osumnjičena braća su na saslušanju priznala da su počinili tešku krađu. Njima je određen pritvor u trajanju do 30 dana, dok je samo zbog trudnoće Kristina B. izbegla da se nađe iza rešetki. Interesanto je da su oni u više navrata, od decembra prošle prošle godine, ukrali šine i oštetili „Železnice Srbije“ za milion i po dinara.

Izvor: Kurir

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име