A Jug Bogdan utcából az üdülőtelepre levezető keresztúttól a zsilipig vezető Tisza-parti sétányon, valamint a szálloda előtti Zöld korzón a hét végéig felragyog mind az 59 új lámpa – ezt ígéri Goran Matić, az óbecsei Építésügyi Igazgatóság első embere.

 

Az új villanykarókon lévő 30 wattos LED-világítótestek nemcsak hetven százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak, de a szakemberek állítása szerint abban is különlegesek, hogy nem utcai megvilágításra, hanem kifejezetten parti sétányokra lettek kialakítva.

A Tisza-parti új közvilágítás kivitelezésére kiírt közbeszerzési pályázatot a veterniki Energoglobal és az óbecsei Elektroliv nyerte meg. A munkálatokra a tartományi energetikai titkárság több mint 700 ezer dinárt adott, az önkormányzatnak pedig további 1,1 millió dinárt kellett erre áldoznia. Ezidáig a töltésen lévő lámpákat cserélte le a kivitelező, de a hét végéig a korzó is új világítást kap.

A régi lámpaburák egyébként igencsak foghíjasak voltak, sok gömbtestet megrongáltak vagy leszedtek az éjszakai randalírozók, de a meglévőknek is csak a töredéke világított esténként az utóbbi időben.

Régi fényét a Tisza-parti sétány egyébként csak a világításnak köszönhetően nyerte részben vissza: a Komunalac Közvállalat ötmillióra becsült területrendezési terve nem volt eredményes a pénzügyminisztérium pályázatán, így vajmi kevés az esély arra, hogy a közeljövőben a Tisza-part igazán szép és rendezett legyen.

 

Forrás: Magyar szó

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име