Titkos szavazás után tegnap az is eldőlt a községi képviselő-testület ülésén, hogy Gyurcsik Miklós (LDP) regionális és nemzetközi kapcsolatokkal megbízott tanácstagnak mennie kell a posztjáról, az ő székét dr. Slobodan Dimitrov (SZHP) foglalhatja el.

A színház, az ifjúsági és sportközpont, valamint az idegenforgalmi iroda alapító okiratainak az előírásokkal való összehangolása mellett főleg személyi változások szerepeltek az óbecsei képviselő-testület tegnapi ülésének a napirendjén. A Vodokanal Közvállalat élére megbízott igazgatóként Zoran Grbić (SZHP), a sportközpont eddigi igazgatója kerül, ő a korábban kinevezett igazgató, Slobodan Mitrović lemondása után hat hónapig ugyancsak megbízott státuszban igazgató Aleksandar Marićot (LDP) váltja az igazgatói székben. Grbić helyére a sportközpontban Dejan Stanojev kerül, aki ezidáig az intézmény igazgatóbizottságának az elnöke volt.

A lemondott Marić elmondta: az alatt az idő alatt, amíg a közvállalat élén állt, külső revizorok tekintették át a cég működését, sikerült végre megállapítani a vállalat vagyonát és könyv szerinti értékét, feltérképezték a vízvezeték- és szennyvízhálózatot, elkezdték kiépíteni az adatbázist, csökkent a foglalkoztatottak száma, és lényegesen kevesebb pénzt költöttek napidíjakra, benzinre, reprezentációra stb., mint korábban. Azt is leszögezte: a vállalatban óriási gondok vannak, amelyek megoldása érdekében minden politikai pártnak konszenzusra kellene jutnia.

A Demokrata Párt frakcióvezetőjének, Slobodan Zlokolicának a kérdései, hogy miért nem írtak ki pályázatot az igazgatói állás betöltésére, és miért sportembert, és nem szakembert neveznek ki a Vodokanal élére, lényegében válasz nélkül maradtak. A kkt tegnapi döntése értelmében az óbecsei önkormányzat jóvoltából az óbecsei Gas Kft. használati jogot szerzett egy az ipari övezetben található kőolaj, kőolajszármazékok és gáz termelésére, feldolgozására és szállítására alkalmas mérő- és szabályozóállomás felett, aminek fejében a vállalat mintegy tízmillió dinár értékben gázvezetékeket épít ki az ipari övezetben.

Titkos szavazás után tegnap az is eldőlt, hogy Gyurcsik Miklós (LDP) regionális és nemzetközi kapcsolatokkal megbízott tanácstagnak mennie kell a posztjáról, az ő székét dr. Slobodan Dimitrov (SZHP) foglalhatja el. Az óbecsei egészségház orvosa azonban új munkakörben lesz a tanács tagja, ő az egészségügyért és szociális politikáért fog felelni. Vuk Radojević polgármester ezzel kapcsolatosan azt mondta: bár az önkormányzat igen korlátozott hatáskörökkel rendelkezik ezen a téren, meglátása szerint olyan területről van szó, amely megérdemli ezt a kiemelt figyelmet. Az LDP képviselőcsoportjában is változás történt, ott Gortva József helyett ezentúl Tatjana Avramov szavazhat.

Magyar szó

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име