Egy hete annak, hogy a receptet felíró orvostól mindössze pár lépésre ki is váltható a gyógyszer, az óbecsei egészségházban ugyanis megnyílt egy gyógyszertár, ahol a vényre felírt termékek mellett recept nélkül kapható étrend-kiegészítőket, természetgyógyászati és higiéniai készítményeket is be lehet szerezni.

Szeptember óta az óbecsei egészségházban is ki lehet váltani a vényre felírt gyógyszereket, ugyanis patika nyílt az intézményben. A város másik két állami gyógyszertára továbbra is működik, sőt ezentúl vasárnap is ad ki gyógyszereket.

Ezentúl a receptet felíró orvostól mindössze pár lépésre is kiválthatják gyógyszereiket a betegek Óbecsén.

Kosana Nešić, igazgató, Egészségház, Óbecse: „A gyógyszertár 7 és 19 óra között tart nyitva, a többi gyógyszertár pedig továbbra is a megszokott munkaidővel dolgozik. Újdonság, hogy az újfalusi gyógyszertár délután, valamint vasárnap 7-től 10 óráig is nyitva van, míg a központi gyógyszertár vasárnap fél 11-től délig dolgozik.”

Az óbecsei önkormányzat kétmillió dinárt fordított a hulladéktároló megépítésére, míg a gyógyszertár megnyitását ötszázezer dinárral támogatta. Az óbecsei egészségház igazgatója az ünnepélyes megnyitón bejelentette azt is, hogy az önkormányzat a közeljövőben az egészségház mentőautóinak négy új garázs megépítését is finanszírozza. Erre a tervek szerint 2,7 millió dinárt költenek majd.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име