Közös programon vettek részt az ország legjobb csapatai

Egyre nagyobb az érdeklődés a robotika szakkörök iránt, amelyek keretében a diákoknak lehetőségük van arra, hogy kipróbáljanak új dolgokat és olyan területeket ismerjenek meg, amelyekben innovatív lehetőségek rejlenek.

A KocKaLand szakkör keretében több mint 80 gyerekkel foglalkoznak heti szinten, ahol foglalkozások keretében a lego robot építésével és a robotok programozásával is foglalkoznak.

A Petőfi Sándor Általános Iskola keretében harmadik osztálytól vehetnek részt a diákok a robotika szakkörön, amely keretében versenyekre is készülnek. 2023-ban az óbecsei csapat az országos robotika versenyen második heylezést ért el, így a dániai WRO nemzetközi robotikai versenyre is eljutottak.

A KocKaLand csapata az 57. helyen szerepelt a panamai veresenyen, ahol összesen 90 csapat mérte össze ügyességét.

A nemzetközi robotikai verseny egyben arra is ösztönzi a gyerekeket, hogy csapatban építsenek és programozzanak. Ez volt a célja a Petőfi Sándor Általános Iskolában meegszervezett közös programnak is, ahol az óbecsei és bajsai szakkör tanulói vettek részt.

Az iskolai tanulás és gyakorlás soán a robotika szakkör keretében több hasznos projektet is megvalósítottak a diákok.

A robotika amellett, hogy szórakoztató és érdekes a tanulók számára, fejleszti a kritikus gondolkodást, a problémamegoldó kompetenciát és a kreativitást, amire szükségük lehet a diákoknak az iskolai tanulmányaik, de a későbbi szakmai pályafutásuk során is.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име