Odbornici Skupštine opštine Bečej usvojili su danas, između ostalog, drugi po redu rebalans budžeta opštine za tekuću godinu. Kako u okviru izmena u budžetu, tako i u okviru usvajanja Tromesečnog izveštaja o radu javnih preduzeća, društva kapitala čiji je osnivač opština Bečej, sednicu je obeležila rasprava oko početka likvidacije preduzeća  „Link FTO“.

Izvesno je da će, umesto preduzeća kome su do sada poveravani poslovi poljučavara, uskoro opština Bečej morati da angažuje privatnu firmu, a sve posredstvom postupka javne nabavke.

Predstavnik opštine Bečej u Skupštini društva tog preduzeća Dušan Jovanović kaže da su problemi u vezi sa finansiranjem dugogodišnji, upravo zbog toga što drugi osnivač, preduzeće PIK Bečej, nije ispunjavao svoje obaveze.

Zajednička firma opštine i PIK-a osnovana je 2010. godine, kada je poljoprivredni kombinat imao više zemlje i bio je zainteresovan za ovakav rad poljočuvarske službe. Budući da je sledeći korak izlazak suosnivača iz vlasništva, a propisi ne dozvoljavaju da opština Bečej osnuje preduzeće za ove namene, likvidacija preduzeća Link FTO je jedina mogućnost.

Naredno zasedanje skupštine opštine Bečej, pred verovatno dužu letnju pauzu, zakazano je za petak.

Više u TV prilogu

 

 

Projekat „Iz ugla građana“ sufinansira opština Bečej

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име