Sa poslednje akcije dobrovoljnog davanja krvi u Bečeju | Foto: Vlastimir Jankov
Sa poslednje akcije dobrovoljnog davanja krvi u Bečeju | Foto: Vlastimir Jankov

Nešto bolje od prethodne akcije u aprilu, ali slabije od onih u prva dva ovogodišnja meseca. To je u najkraćem izveštaj s četvrte ovogodišnje akcije dobrovoljnog davanja krvi u Bečeju.

-Ako uzmemo u obzir sve faktore, zadovoljni smo. Odazvao se 121 sugrađanin, 112 ih je pregledano, 99 je dalo krv, od kojih sedmoro prvi put, raportirao nam je aktivista Opštinske organizacije Crvenog krsta u Bečeju Neven Andrić. S obzirom na to da će mobilna ekipa Zavoda za tranfuziju krvi Vojvodina deset puta ove godine posetiti Bečej, ispunićemo cilj i isporučiti ukupno preko hiljadu jedinica krvi.

Podsećanja radi, u januaru su isporučena 102 paketića dragocene tečnosti, februaru 141 i aprilu 97. Povoljna okolnost je što se u prve četiri ovogodišnje akcije 32 Bečejca prvi put uključilo u humanitarnu akciju dobrovoljnog davanja krvi. Naredna akcija zakazana je za 7. juni u plesnoj sali Gradskog pozorišta Bečej, a pet dana ranije planira se druga ovogodišnja akcija u Bačkom Gradištu, koja će se održati u mesnoj ambulanti.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име