Za proslavu dana opštine Bečej izostale su manifestacije, ali, će, najverovatnije ono što je očekivano početkom avgusta biti organizovano sredinom narednog meseca. Naime, ukoliko Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu podrži projekat, 14. i 15. septembra bi na obali Tise trebalo da bude živo.

 

 

Konkurs za manifestacije sajamskog i izložbenog tipa u vezi sa poljoprivrednom proizvodnjom i lokalno  -tradicionalne manifestacije, bio je otvoren do kraja prošlog meseca,gde su i bečejska udruženja podnela svoje predloge. Ukoliko sredstva budu odobrena, tri manifestacije bi se odigrale u blizini panonske lepotice Tise, a predviđen je i program kod prevodnice „Šlajz”, budući da se tada širom zemlje proslavlja kulturna baština, s tim da je ove godine akcenat na industrijskom nasleđu .

– Etno festival bi bio organizovan na Zelenom korzu, pored suvenirnice, „Tiski dani“ bi se odigrali gde je tu i uobičajeno, na obali reke, na hipodromu je predveđena trka oldtajmera, dok bi na „Vidikovcu“ trebalo da se upriliči proslava kulturne baštine Srbije, objašnjava direktorka Turističke organizacije opštine Bečej Gordana Džigurski. Prema njenim rečima, procenjuje se da bi se tada u Bečeju našlo oko 200 gostiju, koji bi, pored obilaska turbinskog postrojenja mogli da obiđu ostale spomenike kulture i da posete pomenute manifestacije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име