Foto: Arhiva
Foto: Arhiva

Iz Unije su naveli da je na sastanku sa resornim ministrom Mladenom Šarčevićem 13. avgusta „mnogo toga rečeno, ali gotovo ništa nije dogovoreno“.

-Na sastanku smo od ministra čuli da Stručna uputstva nisu ‘Sveto pismo’ i da se mogu menjati, da su direktori odgovorni za organizaciju i realizaciju nastave, da se nastava neće odvijati onlajn i da se platforme neće koristiti osim u slučaju povećanja broja zaraženih, stoji u saopštenju.
Ocenjuje se i da ono što je na sastanku izgovoreno „nije u skladu sa onim što je predviđeno stručnim uputstvima“.

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je ranije da je preporuka roditeljima da od 1. septembra osnovci od prvog do četvrtog razreda što više pohađaju nastavu u školama radi, kako je rekao, socijalizacije i prilagođavanja na školsku sredinu.

-Imali smo puno spremnih scenarija, jedan od modela podrazumeva da se u školama odvija nastava od prvog do četvrtog razreda uz sve mere i deljenje odeljenja u većem broju ustanova na dve grupe, rekao je ministar.

Šarčević je rekao da će stariji osnovci ići u školu od 14 časova, pri čemu će učenici petog, šestog i sedmog razreda imati po pet časova u septembru, a osmaci po šest časova.

Izvor: Beta

1 KOMENTAR

  1. Kad deca budu zarazena – bolesna ministarstvo i vladajuća klika neće biti odgovorni.Odgovaraće direktor skole i predmetni nastavnici.Tolko o zaštiti dece i zaposlenih.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име