Povodom Dana opštine Bečej – Dana ravnopravnosti danas su na svečanoj sednici Skupštine opštine Bečej uručene godišnje nagrade.

Laureati su kolektivi: Gradsko pozorište Bečej u oblasti kulture, Ekonomsko – trgovinska škola iz oblast obrazovanja, Narodna biblioteka Bečej – oblast kulture, preduzeće Kamenopromet – oblast preduzetništva i Džudo klub Mladost u oblasti sporta, odnosno pojedinci: Valerija Bartus iz oblasti obrazovanja i dugogodišnji starešina Odreda izviđača Jožef Lukač u oblasti civilnih organizacija.

Komisija za dodelu godišnjih nagrada razmotrila je svih 11 prispelih inicijativa i donela odluku da se ove godine uruči sedam priznanja.

Godišnje nagrade opštine Bečej dodeljuju se od 2009. godine, a od tada je uručeno 74 „Prvoavgustovskih nagrada“, 50 pojedinačnih u 24 kolektivne.

Dan opštine Bečej obeležava se 1. avgust jer je tog dana 1774. godine austrijski dvor, pored srpskog pravoslavnog življa, iste povlastice i privilegije dao i stanovništvu ostalih narodnosti i veroispovesti Potiskog dištrikta sa sedištem u Starom Bečeju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име