Dan ravnopravnosti, praznik Bečeja 1. avgust, obeležen je i ovaj put podelom nagrada istaknutim građanima i kolektivima najveće potiske opštine. Uoči svečane sednice podignuta je opštinska zastava na jarbol ispred Gradske kuće.

Dan opštine je ustanovljen u znak sećanja na događaj od pre 240 godina kada je ukazom Marija Terezija potvrdila privilegije Potiskog dištrikta, čime je sve stanovnike učinila ravnopravnim. Prvoavgustovske nagrade uručene su predstavnicima PIK Bečej u stečaju, Muzičke škole „Petar Konjović“ i Udruženja „UKT – KMV“, dok su pojedinačne nagrade za istaknut i predan rad uručene medicinskoj sestri u Predškolskoj ustanovi „Labud Pejović“ Veri Ilić, generalnom direktoru a. d. „Linde gas Srbija“ Zoranu Popovu, predsedniku-treneru Kik boks kluba Žarku Radoviću i Julijani Teleki, autorki knjige o tragediji bečejskih Mađara 1944. i 1945. godine.

Svečana sednica bila je prilika da predsednik opštine Bečej mr Vuk Radojević potpiše sporazum o saradnji s mađarskim gradom Šatorajaujhelj, u čije ime je potpis na dokument o bratimljenju stavio gradonačelnik Peter Samošveđi.

 

 

Izvor: Dnevnik

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име