Iako su smešteni u „budžaku“ između Tise i Velikog bačkog kanala, Deda Mraz nije zaobišao bečejske Picoderce. I višednevna magla se razišla, samo da bi Deda Mraz stigao ispred doma „Slavko Simin“, čija je rekonstrukcija, uzgred rečeno, poodmakla i uskoro će biti „centar sveta“ za sve Picoderce.

-Ma našao bi Deda Mraz nas i po magli, jer je i sam Picoderac i poznaje svaki pedalj ovog dela grada, komentarišu oni stariji Picoreci. Bilo kako bilo, Udruženje građana „Picoder“ pripremilo je, kako smo čuli od aktiviste Nemanje Karapandžića, 500 paketića za decu do 10 godina starosti.

Prijavljivanje je bilo do 20. decembra i pravo na paketić imala su i deca čije bake i deke vuku korene iz Picodera, a sada žive u drugom delu grada. Zbog masovnosti čitave akcije, jer su deca došla u pratnji roditelja, baka, deka, tetaka, čak, i komšinica, paketići su se delili na dva punkta i sa dvojicom Deda Mrazeva. Čestitajući Picodercima božićne i novogodišnje praznike, predsednik opštine Bečej Vuk Radojević nije krio zadovoljstvo što se na jednom mestu istim povodom okupilo toliko dece.

-Ova slika može da obiđe svet. Dok je ovoliko razdragane dece, Bečej ne treba da brine za budućnost, s primetnim zadovoljstvom obratio se Picodercima prvi čovek bečejske opštine. Sve ovo je plod velike angažovanosti Udruženja građana „Picoder“, a mi iz lokalne samouprave smo uvek voljni da pomognemo aktivnim civilnim organizacijama. Sledeća aktivnost je božićno korinđanje, a onda se u maju vidimo na tradicionalnim „Danima Picodera“. Nema šta, potez za svaku pohvalu i radost malih Picoderaca. Ali, uvek ima neko ali. U istom Bečeju deluje vrlo aktivno Društvo za afirmaciju osoba s invaliditetom “Feniks – Plus“, koje je sedam godina unazad pred Novu godinu svojim najmlađim članovima dodeljivalo paketiće i pripremilo skroman zabavni program u kom su učešće uzimali „predškolci“ dečijeg vrtića „Garfild“.

-Dodeljivali, ali ove godine, po svemu sudeći, naša dečica će ostati bez tog zadovoljstva, jer niko ne odgovara na naš vapaj da se obezbedi između 30 i 40 paketića!? Ni sam ne znam kako to da objasnim članovima našeg Društva, rezigniran je predsednik „feniksovaca“ Stevan Markov. Svaki dalji komentar je suvišan.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име