U renoviranje Ekonomsko-trgovinske škole u Bečeju, kako bi se povećala njena energetska efikasnost biće uloženo više od osam miliona dinara. Projekat podrazumeva zamenu prozora, sanaciju krova, podova i fasade. Dve trećine novca, 5,65 miliona dinara obezbedilo je Ministarstvo rudarstva i energetike, a 2,5 miliona dinara uložiće opština Bečej, saopšteno je iz opštine Bečej.

Ugovor o donaciji 5,65 miliona dinara potpisali su ministar Aleksandar Antić i predsednik opštine Bečej Dragan Tošić.

Tošić je izjavio da je opština Bečej i ranije ulagala u ovu oblast.

– U drugoj polovini 2013. godine zamenili smo 128 prozora i šestoro vrata na zgradi Gimnazije, u Tehničkoj školi je urađena nova, moderna i efikasna podstanica, Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine nam je opredelio deo sredstva za izgradnju energetski efikasne fasade OŠ „Sever Đurkić“, Ministarstvo privrede odobrilo je deo sredstava za renoviranje objekata OŠ „Zdravko Gložanski“ u Bečeju i Radičeviću, i evo danas dobijamo veći deo finansija, za sređivanje Ekonomsko-trgovinske škole. U Gimnaziji i Tehničkoj školi imamo uštede od preko 30 posto na godišnjem nivou, a kada uradimo i preostala tri projekta uštede će biti i minimu 40 posto. Naši prioriteti su usklađeni sa resornim ministarstvom, a to je da će nam uštede u segmentu očuvanja energije obezbediti dodatnu energetsku sigurnost i stabilnost, rekao je Tošić.

Pored opštine Bečej, ugovore o dodeli ukupno 125 miliona dinara za projekte unapređenja energetske efikasnosti potpisao je još četrnaest predstavnika gradova i opština.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име