Na konferenciji za medije, održanoj povodom trenutnog izmeštanja tranzitnog saobraćaja sa Sojarskog puta na stari tranzitni put u ulice Tančić Mihalja i Hajduk Veljka, direktor Direkcije za izgradnju, Goran Matić, rekao je da će se saobraćaj odvijati u ovakvim, vanrednim, okolnostima do 15. novembra 2013. godine.

 

Razlog ovom izmeštanju saobraćaja je period intenzivnog dopremanja zrna soje u Sojaprotein, koje se dešava u isto vreme kada i krpljenje udarnih rupa na tom putu, te se radi bezbednosti i izbegavanja gužvi, a na molbu Sojaproteina, pribeglo ovom izmeštanju.

 

Sledeći korak u rešavanju ovog dugogodišnjeg problema je izrada projektne dokumentacije za potpunu rekonstrukciju Sojarskog puta, koju su nedavno dogovorili predsednik opštine Vuk Radojević i jedan od vlasnika Sojaproteina, Zoran Mitrović. U narednih desetak dana će se izabrati izvođač za pripremu projektne dokumentacije, a celokupan iznos troškova tog procesa, koji je oko milion dinara, će snositi Sojaprotein, odnosno Victoria group. Nakon izrade projekta, počeće pregovori oko finansiranja izvođenja samih radova.

Uskoro će se pred bečejskom Skupštinom naći i Plan tehničke regulacije saobraćaja, koji je finansiran od strane Direkcije i lokalne samouprave. Ovim planom je predviđeno da Sojarski put bude državni put prvog B reda i time se prebaci na nivo republike, jer njegov značaj svakako prerasta lokalni nivo.

Na završetku konferencije za medije, Matić je dodao da su radnici Direkcije, podstaknuti informacijama iz medija, obišli sve saobraćajne znakove u Bečeju i utvrdili da ih je svega 11 bilo prekriveno granjem, što je sanirano u cilju povećanja bezbednosti građana.  

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име