Predsednik opštine Bečej Vuk Radojević obišao je danas pogon kompanije „Tisza automotive“ u Bečeju, koji zapošljava 580 radnika, od čega je 182 sa teritorije opštine Bečej.

Prvi proizvodni pogon grupacije za proizvodnju kablovskih snopova za autoindustriju je započeo svoj rad u septembru 2014. godine u Senti. Posle trogodišnjeg stabilnog poslovanja i kvalitetne proizvodnje autodelova, leta 2017. godine drugi proizvodni pogon otvoren je u Bečeju.

U Bečeju se rad u pogonu odvija u dve smene na osam proizvodnih linija, a u planu je da naredne godine bude otvorena još jedna linija, što će značiti novih od 50 do 80 radnih mesta.

U okviru sastanka sa čelnicima ovog preduzeća generalnim direktorom Akošom Barnom, njegovim zamenikom Radovanom Ignjatovim i rukovodiocem pogona u Bečeju Dejanom Tanasijinim razgovarano je o mogućnostima zajedničke saradnje u oblasti društveno odgovornih aktivnosti i načelno je postignut dogovor da naredne godine kompanija „Tisza automotive“ i opština Bečej obezbede sredstva za potrebe Doma zdravlja Bečej.

Radojević je rekao da su nova radna mesta, plate za građane opštine Bečej, kao i privredne aktivnosti na koje se odnosi i punjenje lokalnog budžeta zahvaljujući privrednim subjektima koji posluju na teritoriji opštine Bečej kroz plaćanje poreza, od velikog značaja za stabilnu i razvijenu ekonomiju i ujedno mogućnost za nove investicije.

Tanasijin je novinarima govorio o strateškim ciljevima ove kompanije koja je trenutno fokusirana na zadovoljstvo zaposlenih.

Inače, 70 odsto zaposlenih čine žene.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име