Rotari klub „Stari Bečej-Obecse“ je lane započeo, a ove godine nastavio s praktičnom akcijom pomoći školama bečejske opštine.

U akciji „prvencu“ bile su uključene sve osnovne škole, a ove godine su im se priključili i srednjoškolci, koji su sakupljali elektronski i električni otpad, a novac prikupljen od prodaje otpada ovih dana je, srazmerno procentu sakupljenog otpada, uplaćen školama. Jedino se, iz njima znanih razloga, OŠ „Šamu Mihalj“ iz Bečeja nije uključila u akciju.

-Akcija je realizovana u maju, kada je prikupljeno 3.340 kilograma otpada. Imajući u vidu da je akcija imala edukativan karakter, uspeli smo da pronađemo kupca koji je ponudio nešto višu cenu od tržišne, pa je postignut zadovoljavajući finansijski efekat. Najviše otpada sakupili su učenici Ekonomsko-trgovinske škole i njima je pripao najveći deo finansijskog „kolača“ za kupovinu nastavnih sredstava. Odmah iza njih, po količini sakupljenog otpada i dobijenih sredstava, su učenici Tehničke škole i tako redom, dobili smo informaciju iz Rotari kluba „Stari Bečej-Obecse“.

Osokoljeni pozitivnim epilogom akcije, bečejski „rotarijanci“ su odlučili ne samo da sve ponove i naredne godine, već da to postane tradicija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име