Prolećna akcija uređenja Goranskog parka u Bečeju, održana 1. aprila u organizaciji građana, najmasovnija je do sada.

Pozivu neformalne grupe ljubitelja Goranskog parka odazvalo se oko 120 građana, među kojima je najviše bilo mladih. Jedni su uklanjali smeće, pet ambalažu, suvo lišće i suvarke, drugi su nivelisali teren na mestima gde je bilo ostataka zemlje, peska ili šljunka, kako bi se lakše kosilo, treći su grabljenjem čistili zelenu površinu, četvrti su orezivali šiblje, peti sadili sadnice…

Osim momaka i devojaka, među njima najviše iz Tehničke škole i Bečejskog udruženja mladih, od jutra, pa do popodnevnih sati, a sve je počelo vojvođanskim doručkom i završilo se paprikašem, u uređenju goranskog parka učestvovali su članovi Ekološke mreže „Panonika“, Planinarskog društva „Bečej – Leson“, udruženje penzionera, odred izviđača i Udruženje Srba Kosova i Metohije Gračanica – Bečej koji su simbolično posadili jedan dren u sredini i devet grabova u krug, što predstavlja starog Jug Bogdana i njegovih devet Jugovića, a na sebe su preuzeli i to da sadnice redovno zalivaju.

Pomoć u ljudstvu i mehanizaciji aktivisti su imali od JP „Komunalac“. U poslednje dve godine posebna pažnja poklonjena je infrastrukturnom opremanju bečejske oaze kraj Tise. Gradski vodovod je stigao do dva građevinska objekta na prostoru od oko deset hektara, postavljena je javna rasveta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име