Na inicijativu Ženskog odbojkaškog kluba Bečej proteklog vikenda organizovan je seminar za trenere i sudije.

U saradnji sa Odbojkaškim savezom Srednja Bačka, sudijskom organizacijom iz Kikinde i uz podršku pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu ova aktivnost okupila je dvadesetak sportskih radnika iz nekoliko vojvođanskih opština, mahom onih sa kojima Bečejci sarađuju.

Saša Bakić, trener u ŽOK Bečej, kaže da je oduvek postojala potreba za ovakvim edukativnim skupom. Podstaknuti odzivom i pozitivnim komentarima kolega, organizatori žele da naredni seminar okupi i veći broj ljudi iz sveta odbojke.

Učesnicima seminara predstavljen je rad sa mlađim kategorijama ŽOK Bečej kao primer dobre prakse. U tom kampu bečejskih odbojkaša godinama učestvovuje i Slobodan Vignjević iz Vrbasa.
O tome da je edukacija u oblasti odbojke neophodna svedoče i učesnici seminara. Treneri i buduće sudije stekle su osnovna i neophodna znanja koja mogu da primene u radu.

Nakon edukacije učesnici su mogli da polažu test za odbojkaške sudije. Test, koji je sadržao 20 pitanja, polagalo je ovom prilikom njih 11. Prema oceni nacionalnog sudije Milorada Šibula broj potencijalnih novih sudija odgovara potrebama regiona.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име