Najuspešniji Pavle Zeremski s nagradom u prisustvu, takođe, nagrađenih i direktorke Tamare Krajtmar i njene zamenice Senke Jovanović
Najuspešniji Pavle Zeremski s nagradom u prisustvu, takođe, nagrađenih i direktorke Tamare Krajtmar i njene zamenice Senke Jovanović

Tradicionalni završni koncert bečejske Muzičke škole „Petar Konjović“ na kraju školske godine u Gradskom pozorištu Bečej privukao je pažnju ovdašnje publike, što je izazvalo zadovoljstvo zaduženih za rad s muzički talentovanom decom.

-Ova školska godina je, zbog epidemiološke situacije, po mnogo čemu drugačija. Hendikepirani smo vili što nismo mogli da održimo tradicionalno Međunarodno muzičko takmičenje „Fantast“, ali smo organizovali prvo školsko takmičenje po razredima, koje je pkupilo oko 200 učesnika, a najbolji su dobili priliku da nastupe na završnom koncertu, kao i sedmoro učenika koji su zabeležili uspehe na takmičenjima van Bečeja, odnosno dve učenice, Žofi Fereci (klavir) i Viola Štefaniga (violina), koje nastavljaju muzičko usavršavanje u Segedinu, rekla nam je direktorka Muzičke škole u Bečeju Tamara Krajtmar i dodala.

Našu školu je ove godine pohađalo ukupno 340 učenika, računajući i decu u izdvojenim odeljenjima, 55 u Temerinu i 24 u Čurugu, a školu je završilo 27 učenika. Pored višedecenijskog obučavanja na pet instrumenata: violini, gitari, klaviru, tamburi i harmonici, te solo pevanju, od ove godine smo uveli i odsek klarineta sa deset učenika zainteresovanih za ovaj duvački instrument. Pored poteškoća koje su pratile sve obrazovne ustanove, zadovoljni smo kako smo priveli kraju školsku godinu.

Pravi muzički hepening, propraćen burnim aplauzom zadovoljne publike, završen je dodelom nagrada sedmorki koja je uspešno predstavljala školu na raznim takmičenjima. Anastasija Stanojev, učenica trećeg razreda solo pevanja u klasi profesorke Izabele Gužvanj, osvojila je prvu nagradu na 11. međunarodnom takmičenju mladih talenata „Mita Topalović“ u Pančevu.

Jedna od numera uspešnog koncerta
Jedna od numera uspešnog koncerta

Učenik prvog razreda tambure Mark Zakinski, u klasi profesorke Dušice Ševo, okitio se prvom nagradom na Drugom međunarodnom takmičenju „Maksa Popov“ u Pančevu. Sa istog takmičenja Luka Ševo, učenik trećeg razreda tambure u klasi Dušice Ševo, vratio se s prvom nagradom. Kalina Kurjački, učenica četvrtog razreda klavira u klasi profesorke Katarine Rakanović, osvojila je drugu nagradu na Festivalu pijanizma u Sremskoj Mitrovici.

Na istom Festivalu identičnu nagradu dobio je učenik trećeg razreda klavira u klasi iste profesorke Kosta Popović. Marko Milankov, učenik petog razreda tambure u klasi Dušice Ševo, okitio se s dve nagrade. Na Drugom međunarodnom takmičenju „Maksa Popov“ u Pančevu pripala mu je prva, a na Republičkom takmičenju učenika muzičkih i baletskih škola Srbije druga nagrada. Najzad, Pavle Zeremski, učenik prvog razreda tambure u klasi profesora Dejana Petkovića, zabeležio je, sportskim žargonom rečeno, het – trik u osvajanju prvih nagrada i to na Drugom međunarodnom takmičenju „Maksa Popov“ u Pančevu, Festivalu umetničke tambure u Novom Sadu i Republičkom takmičenju učenika muzičkih i baletskih škola Srbije, gde mu je pripala i nagrada laureat.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име