Oni su skuvali najukusnije riblje čorbe u Bečeju | Foto: Vlastimir Jankov
Oni su skuvali najukusnije riblje čorbe u Bečeju | Foto: Vlastimir Jankov

Međunarodni BEAN festival na Salašu 137 kod Čeneja, koji će se održati drugog septembarskog vikenda, na najbolji mogući način promovisao se na „Zlatnom kotliću Tise“ u Bečeju. Istoimena ekipa „BEAN festival“ je pobedila, a prvi kuvar bio je poznati kulinar Nikola Savić iz Novog Sada.

-U Bečeju sam prvi put pobedio, mada često učestvujem na takmičenjima u Potisju. Lane sam bio drugi na Velikogospojinskom kotliću u Novom Bečeju. Ove godine sam učestovao na četiri takmičenja u potiskim mestima. Ovde sam, evo, pobedio, u Novom Kneževcu sam bio drugi, a u Bočaru treći. Samo prošle nedelje nisam bio među nagrađenima u Bačkom Gradištu, a lično mislim da sam tamo skuvao najbolju riblju čorbu ovog leta. Ali, šta to vredi, kada nije bila po ukusu žirija. Sledećeg vikenda ću kuvati u Titelu, pa na novom Velikogospojinskom kotliću u Novom Bečeju, onda u Petrovaradinu, pa na Fiš festivalu u Beogradu… Kako sam počeo i da sudim na ovakvim takmičenjima, sve me je manje uz kotlić, rekao nam je pobednik bečejskog „Zlatnog kotlića Tise“ Novosađanin Nikola Savić.

Lanjski pobednik Igor Molnar iz Bačkog Gradišta ove godine je bio stručni savetnik Norbertu Čehu, koji je osvojio epitet vicešampiona, dok je treće mesto osvojio Dragan Volkov iz Bečeja. Organizator atraktivnog takmičenja, Udruženje sportskih ribolovaca „Šaran“ u Bečeju, obezbedio je, zahvaljujući brojnim sponzorima, vredne robne nagrade za najbolje kulinare, ali i najuspešnije takmičare u pratećim aktivnostima.

U takmičenju kulinara vatru ispod kotlića potpalilo je 19 majstora u pripremnju riblje čorbe, ali je manifestacija okupila više stotina znatiželjnika. Dok se specijalit krčkao u kotlićima, održana su prateća takmičenja zabavnog karaktera, koja su privukla pažnju brojnih posetilaca atraktivne manifestacije na obali Tise kraj Doma bečejskih ribolovaca.

Nadmetaje pivopija okupilo je 11 takmičara, a u finalu je Svetozar Jojkić pobedio Sabolča Sela. Gađanje ribolovačkom praćkom privuklo je 12 takmičara, a pobedio je Rajko Zec iz Novog Sada ispre Bečejaca, Šandora Ridega i Pere Jelenića. Atraktivno takmičenje za decu u brzom jedenju šampite okupilo je 8 takmičara, a pobedio je Aleksa Đurkić ispred Lane Plemić i Dušana Čiplića.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име